Acasă Eveniment Centru de Științe aplicate-Colegiul Național Unirea Focșani devine realitate

Centru de Științe aplicate-Colegiul Național Unirea Focșani devine realitate

357
0
Reclama
Veste bună pentru uniriști!
Consiliul tehnico-economic de avizare al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a avizat favorabil, fără observații suplimentare, proiectul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare Centru de Științe aplicate-Colegiul Național Unirea Focșani.
În acest moment, se elaborează Studiul de Fezabilitate al proiectului.
Școala modernă, adaptată nevoilor elevului de astăzi va fi realitate, la Focșani, cât de curând, după ce acest proiect a fost o prioritate în Guvernarea liberală Ludovic Orban!
Proiectul derulat de CNI are în vedere:
• transformarea vechii săli de sport a colegiului în bibliotecă multimedia;
• crearea a 2 laboratoare pentru fiecare dintre disciplinele fizică aplicată, fizică – chimie, chimie aplicată (știința materialelor), biologie și robotică și a 3 laboratoare de informatică;
• realizarea unei săli multifuncționale (cu o capacitate de 150 – 180 de persoane) și a unui centru multimedia pentru prelucrare de imagine și tipografie digitală;
• dotarea centrului cu servere, calculatoare, imprimante, proiectoare, table digitale și kituri pentru experimente de fizică, chimie sau biologie.
Contractul pentru documentația tehnică a fost semnat în luna septembrie 2020, la sediul CNU Focșani, având o valoare de 154.683,37 lei.
Reclama

Lasă un răspuns