Acasă Economie Certificarea ISO 14001 pentru un sistem de management de mediu

Certificarea ISO 14001 pentru un sistem de management de mediu

240
0
Reclama

Standardul international de calitate ISO 14001 : 2004 a fost conceput pentru a ajuta organizatiile sa isi evalueze procesele pe care le aplica cu scopul de a reduce la minim impactul activitatilor desfasurate asupra mediului. In aceasta categorie de activitati se incadreaza si impactul asupra aerului si apei, ca de altfel si problemele privind activitatile la sol.

Familia de standarde de calitate ISO 14000 pune la dispozitia organizatiilor de orice tip si de orice marime un reper permanent pentru a-si evalua participarea la poluarea mediului inconjurator si, de asemenea, pune la dispozitie cerinte transparente privind strategia corectiva care trebuie adoptata in acest sens.

Reclama

O certificare ISO 14001 demonstreaza angajamentul luat de catre societatea care il detine fata de calitatea proceselor sale si dedicarea sa fata de reducerea la minim a impactului sau ca organizatie asupra mediului inconjurator. Faptul ca procesele care afecteaza mediul obtin o certificare ISO reprezinta o reusita pentru orice afacere si firma.

Certificarea acestui standard international pentru mediu este acordata organizatiilor care pot face dovada responsabilitatii lor fata de mediu prin produsele si serviciile pe care le ofera si prin modul in care actioneaza in general.

ISO 14001:2004 este ultima editie a standardului ISO 14001, care face parte dintr-o serie de standarde recunoscute international, standarde concepute pentru a construi un sistem de management al mediului intr-o companie (SMM) si pentru a administra performanta acelui sistem prin care intreaga performanta ambientala a companiei este imbunatatita. Aceasta ultima versiune a ISO 14001 a cuprins in principal reviziuri referitoare la o mai buna compatibilitate cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si la clarificarea suplimentara a cerintelor standardului.

Certificatul ISO 14001 pentru managementul mediului ofera garantii clientilor, ca si partilor interesate, in privinta inaltelor standarde pe care societatea si le fixeaza si a straduintelor in directia atingerii excelentei in afaceri.

Certificarea voluntara a sistemului de management al mediului ISO 14001 (SMM) isi propune sa:

– Serveasca drept un instrument de imbunatatire a performatei ambientale;

– Ofere o metoda sistematica de administrare a afacerilor organizatiei referitoare la mediu;

– Actioneze ca un aspect al structurii generale de management a organizatiei care tine cont de impactul imediat si pe termen lung al produselor, serviciilor si proceselor sale asupra mediului;

– Ofere ordine si consecventa organizatiilor in vederea rezolvarii preocuparilor legate de mediu, prin alocarea de resurse, prin atribuirea de responsabilitati si prin evaluarea continua a practicilor, procedurilor si proceselor; si, nu in ultimul rand, sa

– Se concentreze asupra imbunatatirii continue a sistemului de management al mediului.

Mai multe informatii despre managementul calitatii, sistemele de management al mediului inconjurator si procesele de implementare ISO 14001, consultanta si certificare ISO 14001 pentru mediu, gasiti pe site-ul www.consultanta-certificare.ro

Lasă un răspuns