Acasă Economie Cine nu da bon fiscal risca sa ramana fara afacere

Cine nu da bon fiscal risca sa ramana fara afacere

361
0
Reclama

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor că în Monitorul Oficial nr. 149/2015 a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 218/2015 pentru aprobarea procedurii de sigilare a unităţilor operatorului economic pe perioada de suspendare a activităţii, în conformitate cu prevederile OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Prin procedura se stabileşte că în cazul în care organele de control abilitate dispun măsura suspendării activităţii operatorului economic, în punctul de lucru, pentru neemiterea bonurilor fiscale, acestea procedează şi la sigilarea unităţii. In situatiile in care sigilarea nu poate fi realizata, organele de control dispun suspendarea activitatii si mentioneaza in procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor imprejurarile care fac imposibila aplicarea masurii sigilarii.

Reclama

Sigilarea vizeaza toate caile de acces destinate intrarii clientilor in incinta unitatii operatorului economic.

Concomitent cu sigilarea unitatii, organele de control afiseaza la loc vizibil, de regula in interiorul unitatii pe geamurile tuturor usilor de acces destinate intrarii clientilor sau pe geamul ferestrelor, un anunt referitor la suspendarea activitatii operatorului economic care este tiparit cu litere de tipar de minimum 10 cm si are urmatorul continut: ACTIVITATE SUSPENDATA DE (Denumire institutie/ structura) PENTRU NEEMITEREA BONURILOR FISCALE.

Desigilarea unitatii operatorului economic poate avea loc in urmatoarele situatii:

  1. a) implinirea termenului pentru care a fost dispusa suspendarea unitatii;
  2. b) in baza unei hotarari judecatoresti executorii;
  3. c) transferul marfurilor sau bunurilor din incinta;
  4. d) schimbarea proprietarului sau utilizatorului (chirias, comodatar) spatiului in care se afla unitatea;

e)lucrari de reparatii urgente in incinta unitatii.

Desigilarea se realizeaza in maximum 5 zile de la primirea solicitarii.

In cazul in care se doreste transferul marfurilor din incinta sau efectuarea de lucrari urgente in incinta unitatii, se poate solicita, o singura data pe toata perioada pentru care a fost dispusa masura suspendarii activitatii, o perioada de desigilare de maxim 2 zile.

După realizarea scopului pentru care a fost solicitată desigilarea, unitatea este resigilată până la implinirea termenului pentru care s-a dispus masura suspendarii activitatii operatorului economic în punctul de lucru.
Biroul comunicare şi servicii interne

 

Lasă un răspuns