Circulaţia feroviară între staţiile Huedin şi Brăişoru s-a reluat în condiţii de siguranţă pe firul I

Filed under Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că circulaţia feroviară între staţiile Huedin şi Brăişoru (secţia CF Cluj – Oradea) a fost întreruptă în această dimineaţă pe un singur fir în intervalul orar 08.58 – 09.57, din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată.

Trenul 15215 (aparţine operatorului privat Transferoviar Călători) care circula pe relaţia Cluj Napoca – Oradea a lovit un microbuz la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu indicatoare rutiere, situată între staţiile CF Huedin – Brăişoru, pe firul 1.

În urma acestui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alta a fost rănită. Până la eliberarea firului 1, trenurile de călători aflate în grafic au circulat pe firul 2. Începând cu ora 09.57, circulaţia feroviară între staţiile Huedin şi Brăişoru, a fost reluată în condiţii de siguranţă şi pe firul 1.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest accident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au avut ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef birou,

Oana Brânzan

Lasă un răspuns