Compari Imobiliare – ajutor de nădejde în achiziția de apartamente

Filed under Eveniment

Decizia de a investi într-un spațiu imobiliar nu este dintre cele mai ușoare de luat. Aceasta atrage după sine o grijă ulterioară față de plata de achitat, ceea ce pentru unii constituie un stres major. Lucrurile se pot desfășura însă și fără ca toți acești factori negativi să fie implicați în vreun fel. Cum anume?

Răspunsul îl reprezintă Compari Imobiliare, una dintre cele mai mari platforme din țară, prezentă în mediul online cu statistici mereu actualizate de prețuri imobiliare, cu anunțuri complexe și oferte ale unora dintre cele mai apreciate agenții din țară.

Astfel, cei aflați în căutarea de apartamente de vanzare găsesc aici opțiuni variate, dintre care pot alege după posibilitățile financiare și după preferințe.

Sfaturi pentru achiziții imobiliare inspirate

Întrucât pentru marea majoritate este un domeniu cu totul nou, este de preferat ca de la bun început să fie realizată o listă cu preferințele în materie de apartamente, dar totodată și o documentare minuțioasă în legătură cu prețurile practicate în zona dorită, fluctuațiile pieței și alte astfel de detalii. De asemenea, trebuie să se ia în considerare că deseori proprietarii vin cu pretenții suplimentare, umflând chiar cu generozitate prețul final al apartamentului.

Printre aspectele cele mai importante de stabilit în fază inițială se aflăvenitul disponibil și modalitatea de plată. Dacă în privința primului aspect fiecare cumpărător își cunoaște limitele, când vine vorba despre cel de-al doilea există mai multe opțiuni. Dintre acestea, cel mai des solicitat este programul Prima Casă, urmat de creditul ipotecar.

Prima variantă prezintă avantajul unui procent mic de achitat inițial ca avans din totalul sumei, și anume 5%. Întrucât vorbim despre o sumă relativ mai mică decât cea solicitată de către creditul ipotecar – aproximativ 15%, cei mai mulți merg pe această soluție.

În ceea ce privește locația, un accent deosebit trebuie să fie pus pe acest detaliu, deoarece dictează într-o mare măsură calitatea vieții. Un cartier rău famat nu va face decât să influențeze stilul de viață al locuitorilor, mai ales când este vorba despre o familie cu copii.

Selectarea celor mai relevante anunțuri în funcție de nevoi constituie de asemenea un pas necesar de îndeplinit. Este o modalitate de a identifica mai repede spațiile cele mai potrivite, iar urmărirea complexității acestora și a imaginilor reprezentative este de dorit.

Compartimentarea apartamentului, numărul de camere, etajul la care se situează – toate sunt aspecte asupra căruia cumpărătorul trebuie să se decidă și să fie convins că alcătuiesc imobilul dorit.De asemenea, calitatea construcției, stabilitatea pe care o are și siguranța pe care o poate garanta sunt lucruri de urmărit.

Investiția într-un apartament care nu dispune de o izolație corespunzătoare, care să asigure eficiența termică și vara și iarna, vine la pachet cu încă o cheltuială. De multe ori, aceasta ajunge să fie atât de costisitoare, încât suma lunară depășește cu mult așteptările noilor proprietari.

Compari Imobiliare nu recomandă semnarea contractului atunci când acesta nu a fost parcurs atent, când nu au fost verificate actele de proprietate și celelalte documente. Sunt șanse destul de crescute să existe facturi neplătite, în cazul spațiilor mai vechi, ipoteci sau alte diverse nereguli.

Având în vedere toate aceste aspecte, cei interesați găsesc pe compariimobiliare.ro soluții vaste și oferte rentabile.

Lasă un răspuns