Acasă Eveniment Comuna Mera se pregăteşte de „marea asfaltare”

Comuna Mera se pregăteşte de „marea asfaltare”

550
0
Reclama

Cu bani de la Bucureşti, merenii vor avea asflat în comună, această infrastructură fiind a doua ca importanţă, prima fiind Mănăstirea Mera. Primarul Ion Sticlaru recunoaşte că în comună lucrurile merg greu, din cauza lipsei de fonduri, însă speră la o viaţă mai bună pentru localnicii de aici. „Până la finalul mandatului am aprobare de la Ministerul Dezvoltării pentru 20 de km de asfalt în Mera. De la inundaţii au rămas case distruse, poduri, un exemplu fiind cel de la Milcovelu. Mai avem nevoie însă de bani pentru alte şase poduri”, a arătat edilul. Alături de aceasta primarul şi-a propus să finalizeze şi investiţia privind alimentarea cu apă, pentru jumătate din comună.

Până în acest moment, în comună au fost reabilitate podurile de la Vulcăneasa, Linea şi Priveghi. Lucrările însă au fost făcute cu bani colectaţi de la cetăţeni, poduri solide, pentru 3,5 t. Aceasta după ce în trecut, podurile erau pietonale. „Nu ne-a sprijinit nici un partid”, spune Sticlaru, ceea ce îl face să se gândească încă dacă să se mai înscrie la cursa pentru primărie. „Sunt născut şi crescut aici, am fost gestionar când în comună era un singur bufet. Mi-a fost prieten nenea Gheorghe (Săraru, fostul primar – n.r.) şi mi-a fost greu să candidez, însă am făcut-o pentru a face ceva în comună. La Mera, viaţa de primar e grea, nu m-am hotărât dacă să mai candidez. Oamenii vor decide totul”, spune edilul despre viitor.

Reclama

Deşi se laudă cu realizări, nu a trecut nici o clipă sub preş neajunsurile. „La Mera nu s-a făcut nimic pentru şcoli, care nu au apă sau grup sanitar. Alin Trăşculescu ne-a ajutat cu Şcoala nr. 1, şi am acoperit-o, deoarece ploua în ea”, ne-a mărturisit Ion Sticlaru. Cu toate că la şcoli proiecte au fost depuse, „dosarele au fost plimbate”, în final nu s-a văzut nimic, iar Mera a rămas pe dinafară.

Sinceritatea edilului şi faptul că are o vorbă bună pentru fiecare merean venit cu jalba-n proţap la primărie, îi fac pe oameni să îl susţină. „Baiatul acesta ţine cu noi, ai cu cine discuta o problemă. E un om săritor, e pus cu toate la punct şi e priceput. A făcut drumuri şi poduri cum n-au mai fost pe aici”, ne-a lămurit preşedintele veteranilor, Niţă Ifrim, care se mândreşte cu gradul de „plutoner major ajutant de poliţie”.

Lasă un răspuns