Acasă Comunicate de presa Comunicat de presa CFR

Comunicat de presa CFR

19
0
Reclama

BIROUL DE PRESĂ, INFORMAŢII ŞI RELAŢII CU PUBLICUL

 

Reclama

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Bucureşti, 08 mai 2013

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că miercuri 08 mai 2013, în jurul ore 18.00, între staţiile Fiad şi Telciu, pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Salva, 8 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat, 4 dintre acestea fiind răsturnate. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

 

Menţionăm că trenul 43622 aparţine operatorului naţional de transport feroviar şi asigura un transport de buşteni pe relaţia Dealul Ştefăniţei – Vinţu de Jos.

 

La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă şi AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Cluj şi Sucursala CFR Marfă Transilvania pentru a demararea procedurile de manevră şi repunere pe şină a vagoanelor deraiate.

 

Până la repunerea pe şină a vagoanelor şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, se va asigura transbordare auto între Dealul Ştefăniţei şi Telciu.

 

Vă reamintim că principalul reproş al ministrului Transporturilor la adresa fostei conduceri a CFR SA a fost ignorarea siguranţei feroviare de către prima echipă de manageri privaţi, de la numirea în fruntea companiei. „Cel mai important lucru este siguranţa feroviară. Tocmai pentru cel mai important lucru în aceste trei luni nu s-a făcut absolut nimic!”, a declarat Relu Fenechiu, ministru Transporturilor într-o emisiune televizată, la sfârşitul lunii aprilie.

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzirile acumulate în parcurs, în staţiile şi agenţiile CFR centrale şi locale.

 

Mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Biroul de Presa

Articolul precedentJudeţul Vrancea trebuie să îşi dezbată urgent strategia de dezvoltare 2014-2020
Articolul următorTinerii au participat la competitii sportive de ziua lor
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns