Acasă Comunicate de presa COMUNICAT DE PRESĂ FINANȚE

COMUNICAT DE PRESĂ FINANȚE

236
0
Reclama

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea prin organele de inspecţie fiscală a desfăşurat, în luna septembrie a anului 2012, la agenţii economici – persoane juridice şi fizice – de pe raza judeţului Vrancea un număr de 189 verificări: 95 inspecţii fiscale generale, 33 inspecţii fiscale parţiale, 14 controale încrucişate, 40 controale inopinate şi 7 cercetări la faţa locului. Din cele 189 verificări, 142 verificări au fost efectuate la contribuabili persoane juridice, iar 47 au fost efectuate la contribuabili persoane fizice.

Sumele atrase suplimentar la bugetul general consolidat urmare inspecţiilor fiscale au fost de 2,30 milioane lei. Faţă de perioada similară a anului precedent sumele atrase suplimentar sunt mai mari cu 2,67%.

Reclama

Componenţă sumele atrase suplimentar la bugetul general consolidat urmare inspecţiilor fiscale desfăşurate este următoarea:

  • diferenţe de impozite, taxe, contribuţii – 1,75 milioane lei;
  • accesorii -0,49 milioane lei;
  • amenzi contravenţionale -0,04 milioane lei;
  • confiscări -0,02 milioane lei ;

În cadrul sumelor stabilite suplimentar diferenţele de impozite şi taxe ocupă ponderea cea mai mare în următoarea componenţă:

  • TVA – 0,91 milioane lei;
  • impozit pe profit – 0,34 milioane lei;
  • impozit pe dividende – 0,44 milioane lei;
  • alte impozite şi taxe – 0,06 milioane lei;

În acţiunile de inspecţie fiscală desfăşurate în luna septembrie 2012, organele de specialitate din cadrul DGFP Vrancea au constat nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal, în principal la agenţii economici care desfăşoară activitate în domeniile: construcţii, masă lemnoasă, agroalimentare, confecţii, comerţ cu ridicata, industria chimică.

În urma inspecţiilor generale şi parţiale au fost emise 119 decizii de impunere în sumă de 2,25 milioane lei, fiind instituite 7 măsuri asiguratorii în valoare de 0,28 milioane lei.

Compartiment de presă/ relaţii publice al DGFP Vrancea.

Lasă un răspuns