Comunicat de presa Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea

Filed under Comunicate de presa

Buletin informativ Nr. 58                                                      Focşani 03 iulie 2013

 

 

Câine agresiv liber

       Jandarmii au interveit pentru aplanarea unui conflict provocat de un proprietar de câine din categoria câinilor periculoşi clasificaţi  de O.U.G. nr. 55/2002 .

       Marţi 02.07.2013, la orele 19.44, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea  a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă  ,, 112 ” despre faptul că un bărbat este atacat de un câine rasa Rottweiler pe o stradă din Focşani.

Jandarmii sosiţi la faţa locului au constata că pe strada respectivă se afla un un câine rasa Rottweiler liber, fără a avea botniţă sau lesă, s-a identificat stăpânul acestuia care la solicitarea jandarmilor de a da relaţii destre identitatea sa, a refuzat totodată devenind recalcitrant  adresând injurii şi expresii jignitoare.

La invitaţia jandarnilor de ai urma la autospeciala de intervenţie în vederea stabilirea inedentităţii acesta a rejuzat chiar incercând să fugă, astfel că s-a luat măsura imobilizării şi conducerii la sediul unităţii în vederea stabilirii identităţii persoanei recalcitrante.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta se numeşte V. M. de 40 ani, din Focşani,  a declarat că respectivul câine îi aparţine şi că nu cunoaşte actele normative ce reglementează deţinerea de astfel de animale.

Împotriva bărbatului s-a luat măsura aplicării unei sancţiui contravenţionale de 300 lei, conform legii 61/1991, pentru refuz de legitimare şi adresarea de injurii şi expresii jignitoare, şi aplicarea unui avertisment scris pentru neîdeplinirea obligaţiilor cei revin, conform O.U.G. 55/2002 art. 6 alin 4.(obligaţia proprietarului de a pune botniţă, zgardă şi lesă câinelui în locurile publice).

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un răspuns