COMUNICAT DE PRESA – Penitenciarul Focsani

Filed under Comunicate de presa, Eveniment

Penitenciarul FocsaniPenitenciarul Focsani, prin intermediul Serviciului Educatie si Asistenta Psihosociala, a organizat in ziua de 10 iulie 2013,  proiectul cu tema „Drepturi si responsabilitati parentale”, adresat persoanelor private de libertate custodiate, minori si tineri.

Pentru indeplinirea scopului privind mentinerea si dezvoltarea relatiilor cu mediul de suport au fost invitati sa participe si 8 tineri si minori de la Adapostul temporar pentru copilul din strada si Adapostul temporar pentru copilul abuzat, neglijat, supus traficului si migratiei.

Proiectul s-a desfasurat in colaborare cu Serviciul de Interventie in Regim de Urgenta Vrancea, Directia Generala pentru Protectia Copilului Vrancea si Compartimentul de analiza si prevenire a criminalitatii din cadrul I.P.J. Vrancea, institutii care au ca misiune actiuni cu caracter social.

In cadrul actiunii au avut loc discutii interactive intre persoanele participante, ocazie cu care au fost oferite pliante si materiale informative si a fost vizionat filmul cu tema “Cheia e la tine”.

Penitenciarul Focsani, prin intermediul Serviciului Educatie si Asistenta Psihosociala, acorda asistenta sociala persoanelor private de libertate si este preocupat permanent, alaturi de alte institutii si de autoritatile locale de reintegrarea in familie a copiilor fostilor detinuti.

Subcomisar  Georgeta Gura, purtator de cuvant Penitenciarul Focsani

Lasă un răspuns