Consilierii locali liberali vor ședință extraordinară la Primăria Focșani pe tema proiectului vizând spațiile verzi din proiectul PIDU.

Filed under Eveniment

PSD adoptă o hotărâre ilegală, Misăilă pleacă în Japonia, PNL preia inițiativa și rezolvă problema transferului spațiilor verzi.

Cei 8 consilieri locali ai PNL Focșani au decis astăzi să convoace o ședință extraordinară de Consiliu Local, pentru ziua de marți, 11 aprilie, de la orele 16.00. Consilierii au liberali au trecut pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea încredințării în folosință gratuită Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, până la data de 31.03.2021, a obiectivului de investiții „Amenajare spațiu verde Cartier Mîndrești, Cartier Focșani Sud și Cartier Laminorul” având suprafața de 122.844 mp.Inițiativa vine după ce consilierii liberali au obținut de la terțe persoane, din Primăria Focșani și din afara instituției, informații de natură juridico-administrativă cu privire la problemele din cadrul proiectul privind reabilitarea spațiilor verzi. În mod normal, aceste informații trebuiau oferite de primarul Cristi Misăilă, însă acesta a preferat să plece în excursie în Japonia în loc să lămurească neclaritățile consilierilor și să discute cu ei toate problemele, pentru a repune pe ordinea de zi proiectul în cauză. La ședința din 28 martie, primarul nu a oferit detalii despre neclaritățile cu privire la proiect, aspecte cel puțin dubioase fiind scoase la lumină chiar de managerul proiectului, pe o rețea de socializare, manager sancționat de edil deși acesta a afirmat că proiectul a fost unul fără probleme, lucru constatat de către Curtea de Conturi a Uniunii Europene, după cum a anunțat chiar Cristi Misăilă.

Totodată, la proiectul din data de 28 martie documentația atașată a fost una cu lipsuri, iar precizările aparatului administrativ nu au avut darul să lămurească lucrurile. Lipsa de transparență a administrației PSD și bâlbâiala primarului de după data de finalizare a proiectului (30 iunie 2016) a dus la situația de față. Administrația PSD și primarul Misăilă sunt singurii responsabile de modul în care a derulat, implementat și recepționat lucrările din cadrul PIDU, dar și de faptul că în iulie 2016 au adoptat o hotărâre ilegală și acum edilul a ales să plece în Japonia în loc să rezolve problema milioanelor de lei de la buget. Obținând răspunsuri de la terțe persoane cu privire la proiectul respectiv și dorind să salveze 7,2 milioane de lei din bugetul municipiului Focșani, bani ce s-ar fi putut pierde din cauza proastei gestionări a situației de către administrația PSD, consilierii PNL au decis să convoace ședința extraordinară din 11 aprilie pentru ca proiectul în cauză să fie repus în discuție.

Obținând răspunsuri de la terțe persoane cu privire la proiectul respectiv și dorind să salveze 7,2 milioane de lei din bugetul municipiului Focșani, bani ce s-ar fi putut pierde din cauza proastei gestionări a situației de către administrația PSD, consilierii PNL au decis să convoace ședința extraordinară din 11 aprilie pentru ca proiectul în cauză să fie repus în discuție.

Totodată, consilierii PNL solicită ca managerul de proiect să fie convocat de Primăria Focșani în plen, pe 11 aprilie, pentru a da detalii despre o serie de neclarități din cadrul proiectului.

Departament Comunicare PNL Focșani, 6 aprilie 2017Buzoi Toma si Tanase

Lasă un răspuns