Acasă Eveniment Consilierii municipali PNL – USR votează obiectiv și transparent!

Consilierii municipali PNL – USR votează obiectiv și transparent!

466
0
Reclama
La ședința ordinară de Consiliu Local Focșani din această lună s-au discutat mai multe proiecte, dintre care și unul destul de sensibil, cel al rectificării bugetare.
Se știe că în toate instituțiile subordonate Primăriei, dar și în unitățile de învățământ nevoile sunt mari și niciodată sumele propuse nu sunt suficiente, ba chiar alocate discreționar de către primarul PSD.
Cerințele sunt mari din partea tuturor, însă bugetul este unul limitat și, involuntar, se vor crea și nemulțumiri. Nici de această dată primarul Misăilă nu a invitat pe nimeni dintre noi la discuții și a repartizat sumele după bunul plac.
Spre exemplu, în ceea ce privește unitățile de învățământ, se vede cu ochiul liber cum la unele se repartizează sume mari și în mod constant, în timp ce altele, invariabil, sunt refuzate pe motiv că nu sunt bani! Acest aspect trebuie evitat, iar noi asta și facem. Vrem să venim în sprijinul tuturor celor care sunt refuzați prea des, de parcă banul public nu ar fi în folosul tuturor ci doar pentru buzunarul favorizaților.
Astfel, am diminuat suma de 500 mii lei cerută de Colegiul „Al.I. Cuza” pentru asfaltarea curții interioare și am repartizat-o altor școli și grădinițe care nu au primit niciun ban cum ar fi: Colegiul ”Gheorghe Asachi”, Grădinița Nr. 18, Grădinița Nr. 17, Palatul Copiilor, Școala ”Nicolae Iorga”.
Motivul pentru care CNAIC nu va primi deocamdată acești bani este unul foarte logic. Nu se poate efectua o lucrare de asfaltare a curții în condițiile în care demolarea clădirii aflate în paragină și infestată de șobolani nu s-a efectuat și clădirea încă mai zace în acea curte.
Banii pentru dezafectare s-au dat încă de anul trecut și suntem curioși de ce nu s-a finalizat demolarea, dar se cere asfaltarea.
Consilierii Locali majoritari PNL-USR susțin educația, proiectele educative, orice demers pentru dotarea unităților de învățământ, în ciuda falsei percepții pe care primarul PSD vrea să o inducă populației și managerilor de unități de învățâmânt.
Manipularea este o activitate obișnuită a acestui edil și acoliților săi, de aceea facem apel la toți managerii școlilor și grădinițelor din municipiu să trimită în timp util cererile, însoțite de note de fundamentare, pe care să le discute și cu consilierii municipali care votează aceste alocări de sume. Susținem comunitatea acordând votul nostru, acționând obiectiv și transparent!
În ceea ce privește Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice, care a cerut suma de 435 mii lei pentru o macara cu braț de 3,5 t, necesară serviciului de ridicări auto, considerăm că este o investiție inoportună cât timp procesul de dizolvare a S.C. Parking S.A. a fost anulat de instanță la cererea consilierilor PSD, cu orchestrație comandată de același primar PSD (a se verifica comunicarea Curții de Apel Galați în dosar 1647/91/2021 prin care se anulează toate demersurile făcute de noi în acest sens în ultimul an), la acea societate existând suficiente mijloace fixe plătite deja de primărie și cetățeni.
Până când nu va finaliza primarul desființarea căpușei care a hrănit interpușii nu ne asumăm cheltuirea banului public doar pentru că primarul dorește tergiversarea unei situații care nu-și mai are rostul.
Comunicat de presă PNL Focșani
Reclama

Lasă un răspuns