Acasă Politica Copiii noștri, în pericol. 4% din elevii din Focșani recunosc tentative de...

Copiii noștri, în pericol. 4% din elevii din Focșani recunosc tentative de suicid! – declarație de presă deputat Ion Ștefan

306
0
Reclama

Am citit cu îngrijorare știrea potrivit căreia un elev de generală, din Focșani, și-ar fi provocat răni, în urma unei instigări lansate de jocul macabru despre care toată lumea vorbește. În cazul acestui copil, s-au sesizat colegii și profesorii, care au alertat autoritățile și părinții. În cazul său, sper, ca totul să se termine aici și să nu fie consecințe mai dureroase.

Trag un semnal de alarmă pentru cadrele didactice, autorități, dar și pentru părinți, pentru a fi cu toții atenți la comportamentul copiilor noștri. Sunt la rândul meu tată și știu că cei mici au nevoie de atenție și înțelegere pentru a nu ajunge pe o pantă periculoasă.

Reclama

Totuși, nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva noi ca societate nu trebuie să le oferim mai mult copiilor noștri. Spun acest lucru pentru că, zilele trecute au citit raportul de activitate al Direcției de Sănătate Publică Vrancea, pe anul trecut, care a publicat rezultatele unor chestionare realizate în câteva unități de învățământ din Focșani. Din acestea aflăm lucruri cel puțin alarmante, printre care și faptul că 4% din elevii de gimnaziu chestionați și 3% din cei de liceu, participanți la studiu, au recunoscut că au avut tentative de suicid. Motivele invocate de copii nu sunt specificate, însă le putem numai bănui, cu tristețe.

Ne scandalizăm, pe bună dreptate, după apariția acestui joc criminal, însă problemele copiilor sunt aici lângă noi și depinde, în egală măsură, în opinia mea, atât de părinți și familie, dar și de școală să le rezolve. Copiii noștri au nevoie de timp petrecut cu părinții, dar și de sprijin psihologic de specialitate atunci când familia fie nu le este aproape, fie nu îi sprijină emoțional. Iar aici școala trebuie să observe comportamentul atipic alcopiilor noștri și să intervină prin cabinetele psihologice, care din păcate nu activează în fiecare unitate de învățământ.  Dacă în mediul urban situația este acoperită, cel puîin parțial, în mediul rural, din păcate, nu există astfel de cabinete, deficit fiind și la cadrele didactice. Tocmai din acest motiv, guvernanții trebuie să ia în calcul acest lucru, iar rezultatele chestionarului DSP Vrancea vor ajunge în atenția miniștrilor de la Sănătate și Educație, în speranța unei analize corecte și pentru luarea unor decizii în sprijinul copiilor noștri!

 

Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea

studenti-vot-2

Lasă un răspuns