Acasă Social Copiii sarbatoriti de pompierii vranceni

Copiii sarbatoriti de pompierii vranceni

16
0
Reclama

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeste 100 copii au sărbătorit alături de pompieri Ziua Internaţională a Copilului duminică, 1 iunie a.c, când s-a organizat Ziua Porţilor Deschise.

Pentru toţi ce prezenţi, copii şi nu numai, au fost expuse autospecialele pe care le utilizează pompierii pentru stingerea incendiilor, pentru descarcerare, ambulanţele SMURD pentru acordarea ajutorului medical şi ambarcaţiunile pentru deplasarea în mediul acvatic. De asemenea, s-au amplasat standuri expoziţionale cu accesorii specifice utilizate de echipajul de scafandri, echipajul canin şi echipa pirotehnică. Foarte admirat şi aplaudat a fost câinele salvator Wolf, special antrenat pentru a descoperi persoanele rămase blocate sub dărâmături. Copiii au admirat autospecialele şi au putut încerca să stingă incendii imaginare cu pistolul de refulare. De asemenea, au urcat la volanul autospecialelor, în barca pneumatică şi au învăţat despre muniţiile neexplodate.

Reclama

Cei mici au umplut cu zâmbete şi voie bună întreg platoul din faţa Detaşamentului de Pompieri Focşani şi mulţi dintre ei şi-au manifestat dorinţa de a deveni pompieri. Pentru că au ales să ne viziteze de ziua lor, au primit în dar steguleţe şi baloane roşii.

Cu prilejul zilei de 1 iunie s-au deschis porţile tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ. Astfel că, şi în localităţile Adjud, Panciu, şi Vidra, reprezentanţii inspectoratului pentru situaţii de urgenţă i-au aşteptat pe toţi cei care au dorit să afle cine sunt pompierii şi care sunt misiunile lor şi pe cei care au vrut să înveţe lucruri utile despre prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă. Cu acest prilej au fost distribuite şi pliante informative cu recomandări specifice de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. VranceaV

Articolul precedentPregatirea examenului de bacalaureat intra in linie dreapta
Articolul următorTrattoria Verona va asteapta sa va relaxati la terasa in stil italian
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns