Acasă Politica Costică Neață vrea amnistie fiscală pentru țăranii datornici la sănătate – comunicat...

Costică Neață vrea amnistie fiscală pentru țăranii datornici la sănătate – comunicat de presă

186
0
Reclama

Ca președinte al PDL Vrancea le solicit lui Marian Oprisan și  lui Nini Săpunaru să facă demersurile necesare pentru declararea amnistiei fiscale în cazul țăranilor scoși datori la asigurările de sănătate.

Ar fi cazul ca cei doi să-și respecte, de urgență, deoarece fiecare zi de întârziere aduce noi penalități de întârziere.

Reclama

Ca agricultor, care știu cât de greu se câștigă banii în acest domeniu, nu pot privi nepăsător cum Guvernul USL, disperat după bani, vrea să ia și pielea de pe țăranul vrâncean.

Președintele Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi, a anunțat că nimeni nu va fi iertat de plata acestor datorii. Ori, atât Marian Oprisan, președintele Consiliului Județean cât și Nini Săpunaru, încă președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, s-au bătut cu pumnii în piept și s-au lăudat că au identificat soluții pentru rezolvarea problemei.

Din păcate, cei doi n-au făcut nimic altceva decât să se prefacă preocupați de situația agricultorilor și să le dea false speranțe că situația se va rezolva.

Doar că așa cum se vede, președintele CNAS nu s-a lăsat sedus de nici unul dintre ei și continuă să trimită somații.

Drept care, repet, le cer lui Oprisan și lui Săpunaru să lase gargara politică și să facă demersurile necesare în Parlament și la Guvern pentru amnistierea fiscală a acestor cetățeni.

Dacă Radu Mazăre, de la Constanța, își permite să bată cu pumnul în masă și să ceară amnistia pentru baronii locali declarați incompatibili de ANI, care au încălcat legea cu bună știință, ca să se îmbogățească, nu se va prăbuși cerul dacă Guvernul USL va ierta de  plata contribuțiilor la sănătate șase mii de agricultori. Mai ales că mulți dintre ei, aflați la limita sărăciei, n-au încălcat intenționat prevederile legale.

Sper că nici un politician din actuala putere nu-i bănuiește de rea credință și nici nu-și închipuie că țăranii vrânceni au la dispoziție o armată de avocați și contabili care îi învață cum să eludeze legea.

A venit vremea ca Marian Oprișan să arate că pune vrâncenii pe primul loc.

                                                             

Costică Neață

                                                             Președinte al Organizației PDL Vrancea

 

Lasă un răspuns