Acasă Comunicate de presa Dacă nu tu, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? – mesaj...

Dacă nu tu, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? – mesaj electoral Codruț Balaș

153
0
Reclama

Trebuie să vii la vot!

Indiferent dacă la celelalte alegeri parlamentare ai fost sau nu, indiferent dacă ai votat sau nu la alegerile locale sau dacă te-ai prezentat sau nu la referendumul din 2012, acum TREBUIE să vii la vot.

Reclama

Din cei 151.221 de cetăţeni cu drept de vot din Colegiul uninominal 1 Senat (Circumscripţia electorală Nr. 41, Vrancea) s-au prezentat la urne, în medie, 80.227 adică 53,05 % dintre cei care ar fi putut să schimbe ceva cu votul lor.

Din cei 80.227 de cetăţeni, electoratul disciplinat al Uniunii Social Liberale reprezintă 44.407 persoane, adică 60,48 % dintre cetăţenii care se prezintă la urne.

În cifre absolute, USL are nevoie doar de 44.407 persoane, ce reprezintă 29,36% din totalul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale pentru a-şi trimite senatorul în Parlamentul României.

Este, aşadar, nevoie de 29 % dintre voi pentru ca Miron Mitrea, cercetat penal de Direcţia Naţională Anticorupţie, să beneficieze încă 4 ani de imunitate parlamentară.

Sunt suficienţi cei 29 % dintre votanţii disciplinaţi ca Petru Filip să-şi primească răsplata pentru că a trădat formaţiunea politică ce l-a susţinut în precedentul mandat de senator.

E nevoie de 29 % ca Vrancea să fie reprezentată încă 4 ani de persoane care nu au nici cea mai mică legătură cu judeţul tău şi cărora nu le-a păsat şi nu le va păsa de tine.

Ţi se pare corect?
Nu este corect, dar acestea sunt regulile jocului democratic.

În statistica USL, tu nu contezi!

Sau, altfel spus, contezi ca absent la urne şi, prin simpla ta neprezentare, le garantezi succesul.
Te înţeleg, fiindcă şi eu am fost pe punctul de a ceda şi de a spune: “Nu mă mai interesează. Nu aveţi decât să faceţi ce vreţi.”

Dar dacă TU nu vii la vot, atunci CINE să vină?
Şi dacă nu vii ACUM, atunci CÂND vei mai veni?

Articolul precedentCupa Kogălniceanu la minifotbal
Articolul următorVrancea arhaică, lăsată în întuneric şi „însetată” de guvernanţi – comunicat de presă Mirela Bîznă
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns