DECLARAŢIE DE PRESĂ Marian Oprisan – BOC-UN INCOMPETENT IPOCRIT!

Filed under Eveniment

În calitate de vicepreşedinte al PSD, dar şi ca om care coordonez activitatea administraţiei publice judeţene de ani de zile, mă declar revoltat de lipsa de profesionalism şi de politicianismul de care dau dovadă, chiar dacă nu mai era nevoie şi în chestiunea intervenţiilor la deszăpezire, cei care conduc Guvernul României.

În primul rând vreau să îl întreb pe primul-ministru Emil Boc cum de este posibil ca cele mai importante drumuri naţionale din Muntenia şi Moldova să fie blocate de nămeţi, iar drumurile judeţene să fie circulabile?

Este evident că blocajele se datorează, exclusiv, lipsei de profesionalism şi proastei gestionări a acestei situaţii! Autorităţile au primit avertizări meteo încă de pe data de 24 ianuarie şi, prin urmare, nimeni nu poate invoca scuza că a fost luat pe nepregătite! Tocmai din acest motiv consider că situaţia care se înregistrează în acest moment în sud-estul României este inadmisibilă şi se datorează 100% incompetenţei celor care trebuiau să gestioneze, la nivel central, această situaţie. Comandamentul de Iarnă ar fi trebuit să ia măsuri ca să prevină blocarea drumurilor europene care traversează România de la sud la nord.

Măsurile care se impuneau pentru a preîntâmpina blocarea drumurilor erau cele legate de amplasarea de parazăpezi în zonele predispuse apariţiei fenomenului de viscol şi patrularea cu utilaje de deszăpezire. Îi întreb, pe această cale pe cei responsabili, unde sunt parazăpezii şi unde au fost utilajele de deszăpezire azi noapte?

În al doilea rând, pentru salvarea celor blocaţi în maşini de zeci de ore, ar fi trebuit să se acţioneze cu autofreze – singurele utilaje care pot disloca troienele de zăpadă de pe carosabil. Unde sunt autofrezele pentru că nimeni nu le-a putut vedea acţionând pe drumurile naţionale blocate!?

Aceştia erau paşii, cel puţini primii paşi, care se impuneau pentru a păstra, sub un minim control, situaţia drumurilor din sud-estul României. Toate aceste acţiuni puteau fi gestionate de ministrul transporturilor în colaborare cu autorităţile judeţene şi locale cele care, în mare, au reuşit să gestioneze acţiunile de deszăpezire. Acolo unde situaţia o impunea, pentru salvarea de vieţi, trebuia solicitat încă de ieri sprijinul MAI şi al MApN. De ce abia astăzi s-a dispus intervenţia MAI şi MAPN?

 

În locul unui astfel de plan coerent, românii l-au văzut la televizor pe premierul Emil Boc făcând circ electoral şi mimând că el este cel care coordonează acţiunile de deszăpezire.

 

O astfel de atitudine a primului-ministru este revoltătoare! Boc trebuia să se asigure, pe 24 ianuarie, atunci când a primit avertizarea meteo, că lucrurile sunt bine organizate şi că iarna nu îi prinde nepregătiţi.

 

Nu a făcut-o, fiindcă niciodată Boc nu se preocupă de lucrurile importante pe care le are de făcut pentru această ţară şi pentru cetăţenii ei. Acum, când situaţia este critică, vine şi se face că lucrează. Şi, pentru ca circul să fie complet, Emil Boc se apucă să dea indicaţii şi să dea la lopată! O ipocrizie mai mare de atât, nici că se putea!

 

Sper doar că inconştienţa şi lipsa de profesionalism a Guvernului Boc să nu coste viaţa nici unui român!

MARIAN OPRIŞAN,

VICEPREŞEDINTE PSD

Lasă un răspuns