Acasă Eveniment Deputat Ion Ștefan: A7 nu reprezintă o prioritate pentru Guvern

Deputat Ion Ștefan: A7 nu reprezintă o prioritate pentru Guvern

282
0
Reclama
O informație a trecut neobservată în aceste zile. După vizita de lucru a comisarului european pe Transporturi, Adina Vălean, la Guvern și la Ministerul Transporturilor, oficialul de la Bruxelles a transmis părții române că este necesară ”constituirea unui grup de lucru dedicat identificării de soluții pentru creșterea absorbției fondurilor europene, pentru proiectele de infrastructură de transport”, după cum a postat secretarul de stat Scrioșteanu de la MT.
Traducând ceea ce a spus secretarul de stat de la Transporturi, avem mari probleme pe infrastructura de transport și riscăm întârzieri care să ducă la pierderea banilor comunitari.
Unul dintre proiectele mari, prins în Planul Național de Redresare și Reziliență, care riscă un eșec din cauza nerespectării termenelor de către Guvernul pesede-penele, este Autostrada ”Unirea Principatelor”, A7.
Avem întârzieri cumulate de un an de zile pe A7. Dacă s-ar fi mers în ritmul impus în timpul Guvernării liberale Ludovic Orban, acum, pe A 7, ar fi trebuit să se lucreze efectiv pe tronsoanele componente, până la Focșani, inclusiv.
Dar, guvernările ulterioare au încetinit procesul birocratic, arătând un total dezinteres față de zona Moldovei. Nici actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu arată a fi prea implicat în a mări viteza de lucru pe A7, poate și pentru că nefiind din zonă nu știe cât de periculos este drumul european 85.
Ca un detaliu tehnic, pe tronsonul Buzău-Focșani nu este lansată nici acum consultanța, cu toate că ar fi putut fi demarată încă din toamna anului trecut.
Sper ca măcar de teama celor de la Comisia Europeană și sub amenințarea pierderii banilor să pună mâna la lucru!
Nu știu ce ministru al Transporturilor și ce Guvern în integralitatea sa își pot permite stigmatul pierderii banilor pe cel mai important proiect de infrastructură din România, așa cum este șoseaua care va lega provinciile istorice românești. Îmi doresc ca A7 să fie un proiect atât de important pentru Bruxelles, și în actualul context al invaziei Rusiei în Ucraina, încât oficialii europeni să acționeze ca niște zbiri pe cei de la București, care, se vede din avion, nu au niciun interes să unească rutier Moldova cu Țara Românească.
Reclama

Lasă un răspuns