Deputat Ion Ștefan: Guvernul PNL-PSD de la București nu știe cum să mai stoarcă populația de bani

Filed under Eveniment
Guvernanții PNL-PSD nu dau niciun semn că au de gând să adopte vreun pachet de măsuri anti-criză care să sprijine populația.
Între timp, vecinii bulgari au propus măsuri concrete: compensații pentru prețurile ridicate la carburanți. Până la sfârșitul anului, toți cetățenii vor putea beneficia de o reducere de 25 de cenți pe litru la benzină 95 și la motorină, metan și propan-butan. De asemenea, guvernanții de la Sofia au decis ca electricitatea, gazele naturale și metanul să fie scutite de accize, în conformitate cu pachetul anticriză.
În primăvară, la debutul crizei prețurilor la carburanți, în calitate de parlamentar de Vrancea, alături de colegii mei de la Forța Dreptei, am propus în Camera Deputaților un proiect legislativ prin care am cerut reducerea TVA la carburanți de la 19% la 5%. De asemenea, proiectul nostru de lege mai prevede și reducerea accizei la carburant cu 50% față de 2021, ambele prevederi urmând a fi în vigoare până la 31 decembrie 2022. Ambele măsuri ar opri degradarea puterii de cumpărare provocată de valul de scumpiri.
Din păcate, iată că în timp ce alte țări europene adoptă măsuri protecționiste pentru cetățeni, Guvernul PNL-PSD de la București nu știe cum să mai stoarcă populația de bani, prin taxe și scumpiri lăsate liber. Acum, pesediștii au scos de la naftalină și proiectul lor de suflet: impozitul progresiv.
Deputat Forța Dreptei Ion Ștefan

Lasă un răspuns