Acasă Eveniment Deputat Ion Ștefan: Guvernul PNL-PSD este preocupat să bage “pe conductă” numai...

Deputat Ion Ștefan: Guvernul PNL-PSD este preocupat să bage “pe conductă” numai scumpiri!

48
0
Reclama
Fără să țină seama că traiul zilnic al românilor este din ce în ce mai greu și mai scump, guvernanții “tiriplici” au votat astăzi posibilitatea ca prețul la apa potabilă și la canalizare să fie majorat după bunul plac al operatorilor de apă-canal.
În plen, cei din PSD și PNL au votat astăzi proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 144/2021 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006. Singurii deputați care au votat împotrivă au fost parlamentarii Forța Dreptei.
Proiectul de lege are un efect negativ asupra clienților racordați la serviciile de apă potabilă și canalizare/epurare și va duce ca facturile la apă și la canalizare să crească la 2,5% din veniturile medii ale familiilor racordate!
Actul normativ dă bază legală pentru scumpiri drastice furnizorilor de apă-canal și împiedică autoritatea locală să-și spună părerea cu privire la tarifele practicate! În plus, operatorii locali de apă din mediul rural, așa cum mai sunt foarte puțini și în Vrancea, care acum au tarife mai mici în comparație cu cele ale CUP SA Focșani, vor fi sortiți pieirii pentru că le va fi imposibil să îndeplinească condițiile impuse de lege. Racordarea la sistemele de canalizare existente devine, practic, obligatorie.
Vrâncenii știu prea bine cum este să plătească serviciile de apă-canal ca pe un serviciu de lux! Cu acordul conducerii Consiliului Județean Vrancea, al președintelui Cătălin Toma, aceste tarife către populație au cunoscut o explozie, ele crescând cu peste 40% în vara acestui an! Atunci, la 1 Iulie, CUP Focșani a scumpit apa potabilă pentru populație la 5,75 lei/mc și canalizarea la 5,42 lei/mc. Cu aceste tarife, vrâncenii sunt în top la cele mai scumpe servicii din țară, chiar dacă reprezentanții CJ se dau cu fundul de pământ că la alții ar fi chiar mai scumpă apa decât la Focșani!
Prin acest act normativ, practic, CUP Focșani va primi puteri nelimitate să ia pielea de pe vrânceni! Ceea ce uită și CJ și CUP Focșani să ia in calcul este gradul de suportabilitate pentru aceste scumpiri și faptul că vrâncenii nu au salariile majorate în raport cu aceste măriri de prețuri!
Guvernul avea bani la dispoziție, prin POIM 2014-2020. Dar, din 3,5 miliarde lei pentru apă și canalizare, au cheltuit sume infime. Din acest motiv, noi cei de la Forța Dreptei am votat împotrivă și rămânem alături de români, onorându-ne promisiunea de a nu scumpi traiul de pe o zi pe alta!
Deputat Ion Ștefan – Forța Dreptei
Reclama
Articolul precedentConsiliul Județean Vrancea a semnat contractele pentru deszăpezire
Articolul următorMunicipiul Adjud va avea din nou muzeu
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns