Acasă Eveniment Deputat Ion Ștefan: Podurile de pe Valea Râmnicului sunt un pericol, iar...

Deputat Ion Ștefan: Podurile de pe Valea Râmnicului sunt un pericol, iar cei abilitați a le asigura fonduri pentru reparații trebuie să își facă treaba!

236
0
Reclama
Am observat că în aceste zile se rostogolește prin presă, din nou, subiectul neregulilor de la reabilitarea podului de la Vadu Roșca, cel aflat în grija Consiliului Județean Vrancea, și pe care fostul președinte de CJ de la PSD a anunțat că îl construiește deși nu avea toate avizele obligatorii de la instituțiile abilitate.
Ce a urmat, știm cu toții. În această vară, un picior al podului de la Vadu Roșca a picat, eveniment întâmplat înainte de dezastrul de la Neamț, acolo unde un pod ”reabilitat” prin PNDL de un alt baron pesedist s-a făcut fărâme, de la un cap la altul, în timp ce era tranzitat de mașini și oameni.
În tot acest context în care autoritățile județene din Vrancea par a nu își asuma în niciun fel răspunderea pentru siguranța oamenilor pe drumuri, fac un apel la conducerea Consiliului Județean Vrancea, Prefecturii Vrancea și la cea a Direcției de Drumuri și Poduri Focșani pentru a avea în atenție situația podurilor de pe drumul național 2N de pe Valea Râmnicului, care leagă localitățile Dumitrești, Chiojdeni, Jitia și Vintileasca. Conducerile acestor instituții sunt asigurate de PNL și PSD, care sunt împreună la guvernare. Au pâinea și cuțitul. Atât președintele de CJ cât și prefectul județului au avut întrevederi în week-end cu premierul României sosit în Vrancea căruia i-ar fi putut cere să nu lase Vrancea la coada listei de investiții.
Drumul național de pe Valea Râmnicului are nevoie de reparații serioase, cel puțin pe tronsonul Jitia-Vintileasca, acolo unde sunt 3 poduri care prezintă risc. Mai jos, în zona Dumitrești, utilajele erau la lucru pentru consolidarea malurilor, dar este nevoie de o suplimentare de fonduri pentru întreg drumul național! O spun vrâncenii care stau acolo, edilii din zonă și se vede și cu ochiul liber dacă parcurgi acest segment de drum. Din patru poduri construite pe acest traseu, unul a fost reabilitat în guvernarea liberală Ludovic Orban, dar alte 3 așteaptă investiții serioase după ce au fost expertizate și s-a ajuns la concluzia că prezintă risc major la tranzitarea lor și este nevoie de lucrări serioase la capetele podurilor.
În această perioadă se creionează rectificarea bugetară și numai prin implicarea actorilor politici la guvernare se pot obține fondurile necesare acestor reparații pe care să le facă în regim de urgență cei de la Drumuri Naționale.
Pe această cale, solicit președintelui Cătălin Toma, de la Consiliul Județean, dar mai ales prefectului Nicușor Halici, cel preocupat mai mult de ”băgătorii în seamă” pe facebook decât de soarta județului, să se străduiască mai mult pentru siguranța și bunăstarea vrâncenilor. Ciorovăiala pe ”like”-uri și giratorii din balize nu salvează viața vrâncenilor!
Podurile de pe Valea Râmnicului sunt un pericol, iar cei abilitați a le asigura fonduri pentru reparații trebuie să își facă treaba!
Fotografiile au fost surprinse în luna iulie, când am mers pe DN2 N. Cum am spus mai sus, utilajele erau pe traseu la Dumitrești, însă spre Jitia și Vintileasca, podurile se prezentau într-o avansată stare de degradare, cu porțiuni desprinse și surpate și fără elemente de siguranță pentru pietoni. Or, siguranța vrâncenilor pe drumurile naționale ori județene nu o poți face cu garduri de protecție din crenguțe.
Mai cu forță, domnilor, sunteți la guvernare!
Deputat Ion Ștefan – Forța Dreptei
Reclama

Lasă un răspuns