Acasă Eveniment Deputat Ion Ștefan: Statul ar economisi 250 de milioane de lei anual...

Deputat Ion Ștefan: Statul ar economisi 250 de milioane de lei anual doar din eliminarea subvenției partidelor politice

96
0
Reclama
Alături de colegii din Partidul Forța Dreptei am înregistrat miercuri, la Parlament, o inițiativă legislativă pentru eliminarea subvenției destinată funcționării partidelor politice, lăsând-o să funcționeze doar în timpul campaniilor electorale. În aceste perioade delimitate în timp, dacă banii sunt cheltuiți corespunzător, sumele pot fi rambursate competitorilor politici.
Potrivit Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, un partid politic funcționează cu mai multe surse de finanțare: cotizațiile membrilor de partid, donații, împrumuturi sau alte surse.
În acest moment, subvenția de la bugetul de stat este principala și aproape singura sursă de finanțare a unui partid pentru ca acesta să funcționeze și s-a ajuns ca partidele să sufoce practic accesul liber la informațiile de interes public al cetățenilor interesați de modul în care se cheltuiesc banii statului. Subvenția de la bugetul de stat acordată partidelor a ajuns să devină un instrument de cenzură și de bătaie de joc cu privire la cheltuirea resurselor publice.
Dacă s-ar renunța la acordarea acestei subvenții către partide, bugetul de stat ar realiza o economie de aproape 250 de milioane de lei anual, bani care ar putea fi direcționați către investiții, educație sau pentru alte cheltuieli de natură socială.
Prin această inițiativă legislativă nu facem decât să restartăm viața politică și democratică în România, după cum a anunțat și colegul deputat FD Antonel Tănase în cadrul unei conferințe de presă susținută la Camera Deputaților.
Deputat Ion Ștefan – Forța Dreptei
Reclama
Articolul precedentȘofer decedat în urma unui accident la Haret
Articolul următorAccident la Golești! Trei mașini au fost implicate
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns