Acasă Eveniment Deputat Ion Ștefan: Unde ne duce guvernarea socialistă?

Deputat Ion Ștefan: Unde ne duce guvernarea socialistă?

629
0
Reclama
O știre a trecut prea puțin dezbătută, prin fața ochilor multor politicieni care au în mână pâinea și cuțitul: numărul firmelor dizolvate în primele șase luni ale acestui an a atins recordul negativ din anul 2008, anul marii crize economice. Știți, când ni se spunea că economia ”duduie” și s-a ajuns la economii drastice. Pe astfel de cifre stăm. Aici ne-au adus guvernanții penele-pesede și un ministru de Finanțe socialist care, din câte vedem acum, a dus România rău de gard!
Numărul firmelor românești dizolvate a atins, în primele șase luni din 2023, un nivel record al ultimilor 15 ani, de 19.442 de afaceri, potrivit unei analize economice. Numărul firmelor în dificultate, aflate în stadii de insolvență, radiere, suspendare a activității sau dizolvate, a depășit 64.000, de asemenea un record al ultimilor 4 ani, arată o analiză a companiei de consultanță Sierra Quadrant.
Cine răspunde pentru situația economică în care am ajuns? Văd că la București, miniștrii defilează cu pantofi exclusiviști, se distrează pe la târguri și festivaluri și pozează că dau în brânci de atâta muncă. Praf în ochi!
Ce facem pentru a opri creșterea prețurilor? Ce facem pentru a stimula consumul? Care este planul guvernanților pentru a stimula activitatea economică în România? Cu o plafonare simbolică a prețurilor la mălai, lapte sau ulei nu se va ajunge să se redreseze situația. Cum oare s-a reușit că în anul pandemiei, 2020, când guvernarea liberal Ludovic Orban a impus măsuri de sprijin pentru economie nu s-a ajuns la colaps iar acum vedem că suntem pe buza prăpastiei? Cum atunci s-a putut și acum vedem că o guvernare majoritară, confortabilă în Parlament, a dus România la… ”groapă”?
Posibila majorare a taxelor și impozitelor ar putea accentua semnificativ declinul activității economice. Deci, acum este momentul unui OUG cu „ajustarea fiscală”, să se pună cruce la ce a mai rămas, să nu scape niciunul de marile măsuri vizionare ale guvernării socialiste!
Deputat Ion Ștefan – Forța Dreptei
Reclama

Lasă un răspuns