Acasă Politica Deputat Ion Ștefan: Vrancea riscă un nou blocaj al gunoaielor. Oprișan nu...

Deputat Ion Ștefan: Vrancea riscă un nou blocaj al gunoaielor. Oprișan nu găsește soluții!

178
0
Reclama

Avertizam, la început acestei veri, asupra unei probleme stringente cu care județul Vrancea se confruntă: lipsa unei platforme de gunoi legale județene unde să se colecteze deșeurile din localități și atenționările pe care rampele învecinate le transmit către noi, de limitare și chiar de întrerupere a contractelor de depozitare gunoaie. Acum, cei de la Brăila au transmis Consiliului Județean Vrancea o adresă prin care amenință că nu vor mai accepta mașinile de gunoi din Vrancea să descarce, pentru că s-au depășit cantitățile cu mult peste jumătate! Ce se va întâmpla pe mai departe, în condițiile în care Vrancea nu colectează selectiv și Consiliul Județean Vrancea, în speță Marian Oprișan, nu este capabil să implementeze proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, în valoare de 40 milioane de euro, până la finalul anului?

Județul se va umple de rampe de gunoi ilegale, care vor pune în pericol sănătatea locuitorilor. În iunie, vă prezentam situația unei astfel de platforme fumegânde de lângă municipiul Adjud, groapă care a înecat orașul în fum toxic timp de câteva zile, acolo unde, spun localnicii, gunoiul peste limita impusă de rampa din afara județului era aruncat pe câmp și acoperit cu vola, cu pământ. Totul în timp ce, tot la Adjud, stă închisă o platformă de gunoi realizată la standarde europene!

Reclama

Ce au făcut Consiliul Județean și Marian Oprișan de atunci? Nimic, din câte se pare, mai ales că proiectul pe bani europeni este departe de a fi gata. Soluții par a nu avea nici cei de la Ministerul Mediului din Guvernul PSD pentru că situația riscă să se ”împută” în toată țara!gunoi 1

Articolul precedentPoliția vrânceană informează!
Articolul următorElevii încep școala pe 11 septembrie. Află când vor mai fi vacanțe în acest an școlar
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns