Acasă Eveniment Deputat Ionel Dancă: Guvernul PSD-PNL fură curent!

Deputat Ionel Dancă: Guvernul PSD-PNL fură curent!

288
0
Reclama
În scandalul prețurilor la energie, e clar că Guvernul PSD-PNL fură curent! Atunci când statul încasează 43 miliarde de lei într-un an din creșterea prețurilor la energie și plătește numai 4,5 miliarde lei contravaloarea compensării aplicate de furnizori, este evident că Guvernul fură curent din piața de energie.
Este o hoție pe față care va duce inevitabil la incapacitatea de plată a furnizorilor de energie, la oprirea producției de energie și la o pană totală de curent pentru consumatori în plină iarnă. De aici vin toate scandalurile din coaliția de guvernare PSD-PNL care își aruncă vina de la unii la alții în fața unui colaps energetic iminent!
Coaliția PSD-PNL-UDMR se păcălește singură că poate susține la nesfârșit o schemă de tip Caritas de plafonare și compensare a prețurilor la energie și refuză să adopte soluțiile propuse de parlamentarii Forța Dreptei de reducere a prețurilor la energie: reducerea TVA la 5% pentru energia electrică, gaze naturale si carburanți, reducerea accizelor la combustibili și eliminarea accizelor, a certificatelor verzi si a bonusului de cogenerare la energia electrică.
Din păcate, proiectul de lege pentru reducerea prețurilor la energie, inițiat de mine alături de colegii parlamentari din Forța Dreptei, este blocat în comisiile parlamentare de la începutul anului de coaliția PSD-PNL-UDMR.
Solicit public coaliției PSD-PNL-UDMR să introducă pe ordinea de zi în prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie, adoptarea Proiectului de lege pentru reducerea prețurilor la energie inițiat de parlamentarii Forța Dreptei: Pl-x nr. 203/2022.
Deputat Ionel Dancă – Forța Dreptei
Reclama

Lasă un răspuns