Deputatul Florin Secară a descoperit cauza cutremurelor recente din Vrancea

Filed under Politica

 

Deputatul PDL de Vrancea, Florin Secară, susține că 2400 de persoane, proprietari de păduri în Obștea de Moșeni din Tulnici, se găsesc în imposibilitate de a-și folosi sau apăra proprietatea, din cauza lui Marian Oprișan. Secară crede că oamenii fierb de nemulțumire și că revolta mocnită a acestora împotriva baronului PSD ar putea fi cauza cutremurelor recente din Vrancea.

Pădurile celui mai mare proprietar din Romania, Obstea de Mosneni Tulnici, care se întind pe aproximativ 14.000 ha, au rămas fără ocol silvic după ce Ocolul Silvic Privat Obştea Tulnici a fost dizolvat. ”Din cauza lui Oprișan, 2400 de oameni din Vrancea, proprietari de paduri în Obștea de Moșeni din Tulnici, au de suferit. Ei nu își pot lua dividendele, pe proprietatea lor se comit infracțiuni silvice, pădurea lor se umple de dăunatori”, a declarat deputatul PDL.

Vina lui Oprișan este legată de mai multe aspecte ce țin de istoria și de prezentul acestuia: și-a pus oameni de casă, care au dosare penale, în funcții de conducere la Romsilva; a girat desființarea abuzivă a Ocolului Silvic Tulnici; și, nu în ultimul rând, toată lumea știe, Oprișan nu face nimic să îi ajute pe oameni dacă nu îi ”pică” și lui ceva”, susține Florin Secară.

După ce a bătut la ușa ministrului pentru Ape și Păduri, Lucia Varga, pentru a-i cere acesteia să aprobe solicitarea locuitorilor din Tulnici privind atestarea unui ocol silvic în localitate, Florin Secară a declarat că oamenii lui Oprișan au reușit să blocheze rezolvarea problemei: ”Reușita acestor oameni se datoreaza largului concurs al secretarului de stat Puiu Gelu, dar și celor din conducerea Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, care nu conștientizează de acolo, din fotoliul lor confortabil, cât rău fac oamenilor de rând.”

Parlamentarul de Vrancea crede că ”oamenii fierb de nemulțumire” și că ”revolta mocnită a acestora împotriva baronului PSD ar putea fi cauza cutremurelor recente din Vrancea”. ”Trebuie spus și ca Oprișan își dorește păstrarea săraciei în aceasta zonă, oamenii săraci fiind mai ușor de manipulat. Blocarea exploatării pădurilor din Obștea Tulnici duce la blocarea a peste 1000 de locuri de muncă în aceasta zonă. Dar interesul lui Oprișan este deasupra intereselor tuturor”, a mai adăugat Florin Secară.

 

 

Biroul de presă al deputatului PDL

Florin Mihail Secară

 

 

 

Lasă un răspuns