Acasă Eveniment Deputatul Florin Secară vrea pază la școli – comunicat de presa

Deputatul Florin Secară vrea pază la școli – comunicat de presa

29
0
Reclama

Profesor batut in scoala, la Focsani. Nu sunt bani pentru paza retelei scolare, in timp ce Curtea de Conturi arata ca bugetul judetului Vrancea este folosit de Oprisan in interesul prietenilor si clientilor politici

 

Reclama

 

            Un cadru didactic a fost batut de rude ale unor elevi intr-o unitate de invatamant din Focsani. Responsabilitatile administratiei locale, a conducerii scolii respective, a Inspectoratului Scolar Judetean urmeaza sa fie stabilite de traditionalele „comisii de ancheta”.

Insa, agresarea unui cadru didactic in incinta unei unitati de invatamant este un fapt deosebit de grav, care nu trebuie sa ramana fara urmari in privinta managementului educatiei la nivelul judetului Vrancea. Siguranta elevilor si a cadrelor didactice in incinta unitatilor de invatamant trebuie sa fie o preocupare majora a Inspectoratului Scolar Judetean si a administratiei publice locale si judetene, avand in vedere incidente de tipul celui petrecut in data de 4 februarie la Scoala nr. 7 din Municipiul Focsani.

In calitate de deputat, solicit Ministerului Educatiei Nationale, Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea si administratiei publice judetene sa identifice solutii concrete pentru cresterea sigurantei in scoli si licee, atat pentru elevi cat si pentru cadrele didactice. Simpla constatare ca nu sunt fonduri pentru angajarea unor paznici sau gardieni nu este suficienta, si nu trebuie sa asteptam noi astfel de incidente, in urma carora sa aflam ca siguranta copiilor nostri sau a cadrelor didactice este la voia intamplarii.

Care este bugetul destinat petrecerilor in aer liber si altor evenimente strict electorale, pe care il consuma anual Consiliul Judetean Vrancea? Cat din aceste sume risipite de Marian Oprisan ar fi putut merge, ca si transferuri catre primarii, pentru alocari de fonduri la unitatile scolare, pentru realizarea de exemplu a unor sisteme de acces pe baza de card, macar in unitatile mari de invatamant? Risipa fondurilor publice constatata recent si de un raport al Curtii de Conturi, care demonstreaza lejeritatea cu care institutia condusa de Marian Oprisan face plati catre prietenii si clientii politici, trebuie stopata. Si, poate ca judetul Vrancea va avea la dispozitie mai multe fonduri pentru nevoi reale, cum este si modernizarea procesului de educatie.

Solicit public demisia de onoare a inspectorului scolar general al ISJ Vrancea, d-ra profesor Vasilica Zaharia, ca urmare a acestui incident. Nu stiu cat de comod se simte in calitate de dascal sa explice public cum a fost posibil ca un coleg profesor sa fie batut in scoala, dar trebuie sa isi asume si responsabilitatile mai putin placute ale functiei de inspector scolar general. Am constatat, odata cu acest incident, ca in mandatul actualului inspector scolar general nu s-au facut toate demersurile pentru cresterea gradului de siguranta in reteaua scolara publica a judetului Vrancea.

Asa cum am declarat, cresterea calitatii procesului de educatie va fi una din prioritatile mandatului meu de deputat. In acest sens, pentru legea bugetului de stat, intrata astazi in dezbaterea plenului Parlamentului, am formulat amendamente in sensul alocarii de fonduri pentru fiecare unitate scolara din localitatile Colegiului uninominal 6 Adjud-Panciu.

 

 

 

            05.02.2013

Deputat Florin Mihail Secară

Articolul precedentA furat puloverul din Carrefour
Articolul următorFinanțele vin cu lămuriri pentru noul impozit
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns