Acasă Comunicate de presa Deschiderea anului şcolar 2013-2014 la Penitenciarul Focşani – COMUNICAT DE PRESĂ

Deschiderea anului şcolar 2013-2014 la Penitenciarul Focşani – COMUNICAT DE PRESĂ

36
0
Reclama

 Astăzi, 16 septembrie 2013, orele 10,00, la Penitenciarul Focşani  a avut loc deschiderea oficială a anului şcolar 2013 – 2014   pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii.

Cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an şcolar, s-a dat citire mesajului directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor  adresat cadrelor didactice, angajaţilor unităţii şi persoanelor private de libertate şi a fost prezentat cadrul general de organizare şi desfăşurare a activităţilor de instruire şcolară pentru deţinuţii înscrişi.

Reclama

La cursurile şcolare au fost înscrise 43 persoane private de libertate, respectiv 22 persoane pentru clasele I-IV şi 21 persoane pentru clasele V-VIII.

Structura anului şcolar, documentele şcolare, precum şi metodologia organizării examenelor de absolvire a cursurilor de şcolarizare şi profesionalizare sunt identice cu cele din şcolile aparţinând sistemului naţional de învăţământ.

Activitatea de şcolarizare se deşfăşoară în colaborare cu Şcoala generală nr. 7 Focşani care asigură şi cele 6 cadre didactice necesare instruirii şcolare.

Penitenciarul Focşani organizează cursuri de şcolarizare pentru persoanele private de libertate cu  scopul  creşterii şanselor  acestora de reintegrare socială după punerea în libertate.

Subcomisar de penitenciare Georgeta GURĂ – Purtător de cuvânt Penitenciarul Focşani

Articolul precedentMarian Oprisan a dus ajutoare in judetul Galati
Articolul următorCezar Preda: „PDL Vrancea poate obtine scorul partidului la europarlamentare”
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns