Acasă Eveniment Deversare de deseuri periculoase „asezonata” cu dare de mita, incheiata la tribunal

Deversare de deseuri periculoase „asezonata” cu dare de mita, incheiata la tribunal

35
0
Reclama

Flagrantul organizat de procurori in iulie anul trecut la groapa de gunoi din Adjud, unde firma bacauana Quartec Grup SRL deversa 22 de t de deseuri toxice, s-a finalizat cu un dosar penal, cu trei inculpati. Astfel, administratora Quartec, Mirela Elena Teodorescu, de 43 de ani, este acuzata ca a incalcat cu stiinta punerea in aplicare a masurilor obligatorii legate de activitatile de transport si eliminare a deseurilor periculoase. Pe scurt, Mirela Teodorescu este acuzata ca a dispus abandonarea deseurilor in incinta gropii de gunoi menajer a municipiului Adjud.

In plus, aceasta este acuzata si de dare de mita, intrucat, potrivit rechizitoriului, „in momentul depistarii in flagrant a autocisternei apartinand societatii sale, a incercat sa il determine pe inculpatul Liche Neculai sa ofere bani lucratorilor de politie”. Ancheta a mai relevat ca incercarea de „impacare” a fost facuta cu ajutorul invinuitului Alexandru Barlige, scos de sub urmarirea penala, care a promis subinspectorului de politie Auras Blidaru sume de bani „cu scopul de a-si incalca atributiile de serviciu”.

Reclama

In acelasi dosar va mai fi judecat si Neculai Liche (47 ani), soferul autocisternei, fiind acuzat de complicitate. Concret, Liche va fi judecat pe motiv ca, in perioada iunie – august 2011, a ajutat-o pe administratora Quartec in activitatea ilegala de deversare de deseuri periculoase. In acelasi timp, in dosar va mai fi judecat si soferul SC Utilitati Publice Adjud, Traian Bou (41 ani), sub acelasi acuzatii ca si Liche.

Firma Quartec Grup SRL Bacau este specializata in preluarea, transportul si eliminarea deseurilor periculoase si nepericuloase. Potrivit rechizitoriului, firma avea un contract cu o societate din Ploiesti, care trebuia sa colecteze mai departe acest timp de deseuri, insa, pana la destinatie, emulsiile uzate erau depozitate la groapa de gunoi a municipiului Adjud, cu toate ca aceasta este pazita „pe hartie”.

Pe 1 Iunie 2010, aceeasi societate, aflata la acea data in lichidare judiciara, a fost implicat intr-un scandal dupa ce un rezervor cu uleiuri reziduale al firmei a explodat. Suflul exploziei a aruncat rezervorul peste gardul firmei si a omorat doi muncitori care tăiau rezervorul cu un polizor cu disc abraziv. Quartec Grup SRL Bacau functiona la acea data pe un teren apartinandu-i lui Relu Teodorescu, care in 2006 a fost arestat pentru trafic ilegal de motorina şi infractiuni economice.

Teodorescu a fost cercetat pe motiv ca, dupa ce cumpara reziduuri de la Steaua Romana Campina, le vindea drept motorina. Pe 25 februarie 2010, lui Relu Teodorescu i s-a ridicat dreptul de administrare a firmei, iar societatea Quartek a intrat in faliment. De altfel, la acea data, societatea nu avea autorizatie de mediu pentru depozitarea reziduurilor petroliere, iar avizul pentru procesarea acestora era expirat de mai bine de doi ani.

Articolul precedentIncendiu într-un bloc pe Scarlat Tîrnăvitu
Articolul următorJudecat pentru alcoolemie la volan
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns