Acasă Comunicate de presa Dezvoltare durabilă prin Programul LEADER în Ținutul Viei și Vinului Vrancea

Dezvoltare durabilă prin Programul LEADER în Ținutul Viei și Vinului Vrancea

327
0
Reclama

 

 

Reclama

 

 

Grupul de Actiune Locală Ținutul Viei și Vinului Vrancea anunță semnarea,  în data de 22 martie a.c, a contractului de finanțare cu A.P.D.R.P privind „Funcționarea Grupului de Acțiune Locală, dobândire de competențe și animarea teritoriului”,  în cadrul Axei 4 LEADER din PNDR 2007-2014, in valoare maxima de 1.355.700 lei.

 

Scopul proiectului este implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală prin fonduri destinate finantarii proiectelor din teritoriul GAL, in valoare totala maxima de 2.850.000 euro.

 

Asociația GAL Ținutul Viei și Vinului Vrancea este o asociație nonguvernamentală non-profit, autorizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ca Grup de Acțiune Locală în cadrul Axei 4 LEADER a Programului Național de Dezvoltare Rurală-PNDR.  GAL reunește în componența sa 31 de parteneri publici și privati, precum și din sectorul asociativ.

 

Teritoriul GAL, cu populație de aproximativ 54.600 locuitori, are o suprafață de 478,11 km pătrati și cuprinde 15 localități din județele Vrancea și Buzău: Odobești, Jariștea, Vîrteșcoiu, Cîmpineanca, Golești, Cotești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Tîmboiești, Obrejița, Slobozia Bradului, Bordești si Podgoria.

 

Prin Programul LEADER vor putea fi finanțate aproximativ 43 de mici proiecte care vor contribui la dezvoltarea durabilă a teritoriului GAL. Proiectele care pot fi finanțate prin programul LEADER urmăresc atingerea următoarelor obiective operationale care corespund priorităților stabilite de parteneriatul GAL:

 

1. Îmbunătățirea infrastructurii  fizice de bază a teritoriului și a accesului populației rurale la        serviciile publice;

 

2. Dezvoltarea activităților turistice;

3. Îmbunătățirea calitatii mediului prin utilizarea de tehnologii inovative în realizarea proiectelor de             investiții;

4. Încurajarea și susținerea investițiilor la nivelul exploatațiilor agricole, cu precădere a celor        administrate de tineri și forme asociative;

5. Dezvoltarea industriei procesatoare aferente sectorului agro-alimentar din teritoriu;

 

6. Diversificarea activităților economice non-agricole și sprijinirea micilor întreprinzători din       spațiul rural, în special a celor tineri;

 

7. Participarea GAL la proiecte de cooperare.

Programul LEADER al Uniunii Europene, prin care pot fi accesate proiectele finanțate de GAL, este un program de dezvoltare rurală durabilă care se bazează pe îmbinarea a şapte caracteristici:  abordare teritorială,  abordare partenerială,  abordare de jos în sus, abordarea integrată şi multi-sectorială,  accent deosebit pe inovaţie şi experimentare, implementarea proiectelor de cooperare şi interconectarea parteneriatelor locale.

Datorită caracterului orizontal al Axei 4 LEADER, ce presupune accesarea mai multor măsuri din cadrul axelor FEADR, impactul acţiunilor implementate prin aceasta abordare este foarte ridicat şi acoperă o arie largă de acţiuni şi beneficiari.

 

Departament Comunicare si Promovare

GAL Tinutul Viei si Vinului Vrancea

 

contact: tinutulviesivinului@gmail.com

 

Lasă un răspuns