Acasă Politica „Divorţul din USL – separare din interes“ – comuncat de presă

„Divorţul din USL – separare din interes“ – comuncat de presă

199
0
Reclama

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Vrancea, Ionuţ Filimonsalută separarea PNL de PSD. „Ceea ce era limpede pentru toată lumea s-a întâmplat, PNL şi PSD au decis să meargă pe drumuri politice separate. Salutăm această rupere deoarece credem că locul PNL este la dreapta eşichierului politic din România.

Din păcate această separare în loc să limpezească apele mai tare le tulbură. Divorţul dintre PNL şi PSD este din interes, la fel cum a fost şi mariajul. Spun asta deoarece fiecare dintre partidele din USL a încercat să-şi asigure o poziţie cât mai bună la masa negocierilor viitoarelor poziţii şi este clar că PNL nu a fost mulţumit cu statutul propus de PSD. Fotoliul de preşedinte al României este râvnit de prea mult timp de PSD ca să facă concesii de dragul unei majorităţi parlamentare care există şi fără PNL.

Reclama

În ceea ce priveşte judeţul Vrancea, USL a funcţionat încă dinainte de parafarea acordului dintre Ponta şi Crin şi va mai funcţiona şi după ce alianţa s-a spart la nivel central. Relaţiile şi interesele pe axa Săpunaru – Oprişan sunt mult prea puternice pentru a fi rupte atât de uşor.

Nu este exclus ca să existe împăcare şi la nivel central astfel încât telenovela Victor – Bianca – Cristea să se fi transferat şi în politică având ca actori PSD, PNL şi PC. O reţetă a împăcării este încă posibilă, chiar dacă acum pare imposibil iar sintagma interes naţional va fi sigur utilizată exact la momentul potrivit”.

 

Ionuț Filimon, președinte al organizației TDL Vrancea

 

 

 

Lasă un răspuns