Acasă Social Donează 2% pentru a salva vieți! – comunicat de presă

Donează 2% pentru a salva vieți! – comunicat de presă

168
0
Reclama

Statul român oferă cetăţenilor săi, contribuabili, posibilitatea de a redirecţiona anual 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-profit. Astfel, în acest fel dumneavoastră transmiteţi statului modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dumneavoastră pe venit. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci este, în esenţă, o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta. Daca doriţi ca, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-aţi plătit statului pentru salariile din anul 2011, să sprijiniţi activitatea S.M.U.R.D., completaţi şi transmiteţi, pana la data de 15 mai 2012, Declaraţia 230 (daca aveţi doar venituri din salarii) sau Declaraţia 200 (daca aveţi venituri din alte surse) în funcţie de situaţia în care va încadraţi.

Reclama

Datele de completare a declaraţiilor:

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA PENTRU S.M.U.R.D.
Cod de identificare fiscală: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001.

 

Formularul se completează de mână, în doua exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Depuneţi formularul direct sau trimiteţi-l prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu.

Banii pe care dumneavoastră îi direcţionaţi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de maşini de intervenţie, aparatură medicală, medicamente, materiale sanitare sau finanţării altor proiecte destinate funcţionarii eficiente a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.). Pentru mai multe detalii privind proiectele Fundaţiei Pentru S.M.U.R.D., accesaţi www.fundatiapentrusmurd.ro.

 

Informaţii de background:

Fundaţia pentru S.M.U.R.D. funcţionează în mod independent, fără să obţină profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenţă medicală, tehnică de urgenţă şi prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile între instituţiile abilitate, cum ar fi, dar fără a se limita la, Ministerul Administraţiei şi Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Unitatea Specială de Aviaţie, Ministerul Sănătăţii, administraţiile publice locale şi alte companii şi organisme responsabile şi dornice să se implice în acest sens.

Fundaţia pentru S.M.U.R.D. este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţata în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituţie sau persoană, română sau străină.

Lasă un răspuns