Acasă Eveniment Dosarul coruptiei din CJ Vrancea, incurcat in numere

Dosarul coruptiei din CJ Vrancea, incurcat in numere

163
0
Reclama
Procesul functionarilor din Consiliul Judetean Vrancea, acuzati in 2006 de coruptie, se judeca la Judecatoria Cluj-Napoca sub un alt numar decat cel unic primit initial. Dosarul penal 272/231/2010, care a luat fiinta la Focsani, a devenit la instanta clujeana 271/231/2010, numar unic care deja este alocat unei alte spete, civile. Astfel, de aproape 2 ani, de cand cauza a ajuns din nou la Cluj, inculpatii din dosar raspund prezent la apel luna de luna cand e strigat un numar total diferit.
 
„Dosarul coruptiei” a ajuns in instanta in 2006 cand presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Alaturi de acesta, au mai fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie alti cinci functionari publici din institutie. Dupa un an, Judecatoria Focsani a decis sa inainteze dosarul la procurori pentru refacerea urmaririi penale, decizie care a fost atacata cu recurs la Tribunalul Vrancea. De aici, dosarul a fost stramutat la Tribunalul Cluj, la cererea anchetatorilor, unde s-a a decis continuarea judecatii la Judecatoria Cluj-Napoca.
 
Cateva luni mai tarziu, in 2010, cauza s-a intors la Judecatoria Focsani, intrucat Judecatoria Cluj-Napoca si-a declinat competenta de solutionare a cauzei. Insa dupa sase luni de la revenirea in instanta focsaneana, dosarul a plecat din nou spre Judecatoria Cluj-Napoca, conform deciziei Curtii Supreme, care a decis cui ii revenea competenta de judecare a cauzei. Pe tot parcursul celor 7 ani, dosarul si-a schimbat de mai multe ori numarul „unic”, in ciuda faptului ca, din 2010, odata cu implementarea sistemului ECRIS 3.0, toate dosarele ar trebui sa isi pastreze in toate etapele procesuale numarul unic de inregistrare primit la instanta de fond.  
 
Numarul dosarului inregistrat la Judecatoria Cluj-Napoca apartine de fapt unei spete civile, o ordonanta presedintiala, intre un birou notarial si Garda Financiara Vrancea, cauza care, cel putin pe fond, s-a finalizat de la primul termen.
Reclama
Articolul precedentŞCOALA ŞI VACANTĂ ÎN SIGURANŢĂ
Articolul următorMilitarii s-au antrenat pentru razboi
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns