Acasă Eveniment Dupa o condamnare la fond, Vadim Betisor a renuntat la a-si angaja...

Dupa o condamnare la fond, Vadim Betisor a renuntat la a-si angaja avocati. Solutia definitiva: inchisoare cu suspendare!

358
0
Reclama
Vadim Betisor, medicul vrancean acuzat ca a primit mita pentru a elibera un certificat de deces, a ramas cu aceeasi condamnare ca la fond, ultima hotarare fiind si definitiva. Daca la Tribunalul Vrancea, medicul si-a angajat doi avocati, in apel a renuntat la acestia si a mers pe mana avocatului din oficiu Cristina Oancea, din cadrul Baroului Galati. Sentinta de la tribunal a ramas insa aceeasi, Curtea de Apel Galati respingand ieri definitiv actiunea.

Dosarul mitei de la morga din Vrancea s-a solutionat definitiv de la primul termen de judecata al apelului cu o sentinta de condamnare cu 1 an cu suspendare. Potrivit sentintei date ieri la Curtea de Apel Galati, medicului Betisor i se va sfarsi perioada de supraveghere abia peste 3 ani, in timp ce pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 64 lit.a si lit.b din Codul Penal va fi aplicata pe o perioada de 6 luni dupa executarea pedepsei. De fapt, la Galati s-a mentinut sentinta instantei de fond, unde Betisor, prin intermediul avocatilor vranceni Codrut Balas si Cristian Dragovici, ceruse achitarea.

La CA Galati, instanta a respins ca nefondat apelul formulat de inculpat. Obliga apelantul la plata sumei de 250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Suma de 200 lei, reprezentand onorariul avocatului desemnat din oficiu, va fi avansata din fondurile Ministerului Justitiei catre B.A.Galati.”, este tot ce se arata in minuta.

Reclama

Medicul Betisor a fost acuzat de procurori ca ar fi pretins si primit foloase necuvenite de la un vrancean, pentru a-i elibera acestuia certificatul de deces al mamei sale. Potrivit rechizitoriului, denuntatorul i-ar fi dat medicului o parte din banii solicitati de acesta, iar restul i-au fost inmanati chiar cand a fost prins in flagrant. Ulterior, medicul a fost retinut pe baza de ordonanta, arestarea preventiva fiind confirmata si la tribunal. Insa in recurs, dupa zece zile, medicul a fost eliberat. Atat in fata procurorilor, cat si in instanta, medicul si-a sustinut nevinovatia. Anume nu ca nu a primit banii, ci ca nu i-a solicitat, suma de la flagrant fiindu-i oferita de bunavoie.

sursa: www.avocatura.com

Lasă un răspuns