Acasă Eveniment Edilul din Vidra, vinovat de abuz în serviciu

Edilul din Vidra, vinovat de abuz în serviciu

229
0
Reclama

Nică Micu, primarul comunei Vidra, a fost condamnat pentru abuz în serviciu, alături de secretarul localităţii, Ştefan Raţă, şi de referentul de cadastru, Adrian Florin Tofan. Pentru că ar fi refuzat să elibereze un document privind un teren din localitate, primarul a primit 1 an închisoare cu suspendare, ca şi secretarul din primărie. În schimb, Tofan a fost găsit vinovat de magistraţii Judecătoriei Urziceni şi de înşelăciune, pedeapsa acestuia fiind de 1 an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Aceasta pentru că, prin inducerea în eroare a părţii vătămate Rodica Croitoru, a încasat 11.000 de lei pentru întocmirea unei schiţe şi a unui proiect la cabinetul particular, cu toate această sarcină reprezenta o atribuţie de serviciu.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de către partea vătămată/civilă Croitoru Rodica. Obligă pe inculpatul Tofan Adrian Florin la plata sumei de 1.100 lei plus dobânda legală aferentă calculată de la data de 10.12.2008 şi până la data plăţii efective către partea vătămată/civilă Croitoru Rodica, cu titlu de daune materiale. Obligă pe inculpaţii Micu Nică, Raţă Ştefan şi Tofan Adrian Florin să plătească în solidar către partea vătămată/civilă Croitoru Rodica, suma de 10.000 de lei cu titlu de daune morale”, se arată în sentinţă, care poate fi atacată cu recurs. Cei trei funcţionari publici vor trebui de asemenea să îi plătească Rodicăi Croitoru cheltuielile de judecată. În schimb, instanţa a respins cererea părţii vătămate prin care se solicita plata daunelor materiale reprezentând deprecierea valorii de circulaţie a terenului, ca şi solicitarea de anulare a actelor eliberate pentru terenul în litigiu.

Reclama

Cei trei au fost trimişi în judecată anul trecut, după ce Rodica Croitoru a făcut plângere la parchet pe motiv că aceştia au refuzat să-i elibereze documentaţia necesară pentru a intra în posesia unui teren deţinut anterior de părinţii săi. Iniţial, cauza s-a aflat pe rolul Judecătoriei Focşani, însă a fost strămutată la solicitarea Rodicăi Croitoru. Aceasta pentru că partea vătămată este soacra judecătoarei Mariana Săndina Croitoru, din cadrul Tribunalului Vrancea.

Lasă un răspuns