Elevi adusi la ore cu politia

Filed under Eveniment

Având în vedere că se apropie vacanţa de vară pentru elevii din învăţământul preuniversitar, precum şi examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, iar din verificările efectuate se constată o tendinţă de creştere a numărului de elevi care absentează de la cursuri, există riscul ca acest fenomen să conducă la înregistarea unor evenimente negative în care pot fi implicaţi elevii.
Pe baza acestor considerente şi în conformitate cu prevederile Planului Naţional Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, la data de 20.05.2015, între orele 10.00-13.00, pe raza localităţilor urbane au fost organizate acţiuni pentru prevenirea unor acte de violenţă în zona unităţilor de învăţământ, precum şi a combaterii absenteismului şcolar.
Echipele formate din poliţişti de proximitate, jandarmi şi cadre didactice au mers şi au verificat un număr de 43 baruri şi cafenele, fiind depistaţi absetând de la cursuri 64 elevi, din care 50 numai în municipiul Focşani. Aceştia au fost identificaţi şi urmează să fie întocmite informări către unităţile şcolare de unde provin şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele şcolare.
Totodată, pe parcursul zilei, au fost organizate şi 6 activităţi educativ preventive la unităţile de învăţământ preuniversitar, având ca subiect de discuţie absenteismul şcolar, consumul de băuturi alcoolice de către minori şi violenţa în şcoli.
În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 890 lei, barmanii şi administratorii localurilor controlate fiind instruiţi în ceea ce priveşte interdicţia de a vinde minorilor băuturi alcoolice, sancţiunea contravenţională pentru această faptă fiind de la 100 la 500 lei.
Activităţile pe această linie vor fi continuate până la sfârşitul anului şcolar, poliţiştii de proximitate urmând să se deplaseze la unităţile de învăţământ aflate în responsabilitate, unde vor organiza întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceştia despre prevenirea violenţei în şcoli şi a absenteismului şcolar.

Buletin informativ politista

Lasă un răspuns