Acasă Eveniment Elevii au fost vizitați de polițiști

Elevii au fost vizitați de polițiști

284
0
Reclama

Odată cu reînceperea cursurilor după vacanța de primăvară a elevilor, polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au reluat activitățile destinate siguranței elevilor și a cadrelor didactice.
Astfel, aceștia au oferit recomandări în șase unități de învățământ de pe raza județului, alături de partenerii campaniei ,,Tu ești viitorul tău!’’, reperezentanți ai Direcției de Sport și Tineret Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.
Prin intermediul unor activități nonformale, realizate în echipe de lucru pe centre, polițiștii au transmis cele mai importante informații pe linie de prevenire a violenței și bullying, prezentând cauzele care pot produce evenimente în școli și în zona adiacentă acestora, precum și modalități de aplanare a conflictelor spontane.
Tot în această perioadă, polițiștii de la siguranță școlară au continuat activitățile în cadrul proiectului național pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, inițiat de Direcția Siguranță Școlară și Direcția Ordine Publică, implementat în 4 unități de învățământ din județul Vrancea.
Scopul tuturor activităților realizate este de a determina elevii să nu mai reacționeze impulsiv, să găsească soluții comune pentru aplanarea conflictelor și să apeleze la ”comisia antiviolență”, existentă la nivelul tuturor unităților de învățământ.
Activitățile din cadrul celor patru proiecte au fost susținute de materiale informative sub formă de flyere, elaborate de Biroul Siguranța Școlară, cu mesaje pentru descurajarea violenței fizice și psihologice și cu prevederi legale în domeniu.
Până la sfârșitul anului școlar 2021-2022, polițiștii vor continua activitățile în școli, pentru a conștientiza elevii cu privire la formele de violență fizică.

Împreună, noi, polițiști, elevi, cadre didactice și părinți, învățăm să fim în siguranță în mediul școlar și să nu uităm care este scopul prezenței fiecăruia în unitatea de învățământ: EDUCAȚIA.

Reclama

 

Sursa: IPJ Vrancea

Lasă un răspuns