Acasă Invatamant Elevii învaţă cum să prevină incendiile

Elevii învaţă cum să prevină incendiile

292
0
Reclama

Pompierii vrînceni au mers la Şcoala Răduleşti unde i-au învăţat pe copii cum să prevină incendiile. Acţiunea s-a desfăşurat sub denumirea „Pădurea – aurul verde. Măsuri de prevenire a incendiilor”. La această activitate au participat un număr de 32 elevi şi 3 cadre didactice. Pompierii le-au prezentat un material copiilor în care le explicau ce este un incendiu de pădure, care sunt principalele cauze ce favorizează izbucnirea acestora şi care sunt efectele incendiilor de pădure asupra oamenilor şi a mediului. De asemenea, s-au prezentat principalele măsuri de prevenire şi reguli de comportament în cazul incendiilor de pădure. Totodată, cadrele ISU Vrancea au atras atenţia asupra celor mai frecvente cauze de incendiu, respectiv factorii naturali care conduc la propagarea acestora şi cei legaţi de activităţi umane. Incendiile provocate de om sunt datorate nerespectării regulilor de prevenire a incendiilor de pădure pe timpul activităţilor de agrement agricole şi forestiere, ori ca urmare a acţiunilor intenţionate. „Odată scăpat de sub control, focul poate fi periculos atât pentru oameni cât şi pentru mediu, prin distrugerea unor specii de plante, dispariţia pentru totdeauna a unor rase de animale, afectarea cu caracter permanent a unei zone”, se arată în comunicatul pompierilor.

Măsuri de prevenire a incendiilor la fondul forestier

Reclama
  • Se interzice accesul cu foc deschis si fumatul în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de aceasta
  • Locurile de popas vor fi stabilite, amenajate si marcate conform legii
  • Se interzice igienizarea păşunilor prin incendiere de către proprietarii de teren sau crescătorii de animale
  • Se interzice accesul autoturismelor particulare în pădure precum şi instalarea corturilor pentru cazare în alte locuri decât cele special amenajate
  • Persoanele care desfăşoară activităţi în pădure, indiferent de natura acestora vor fi instruite pentru respectarea normelor de prevenire specifice.
  • La intrarea în pădure, pe drumurile forestiere şi pe traseele turistice vor fi amplasate panouri cu interdicţiile stabilite.
  • Cantoanele şi ocoalele silvice vor fi dotate cu materiale necesare intervenţiei în caz de incendiu.
  • În perioadele de secetă precum şi la sfârşitul de săptămână, personalul silvic va executa patrulări în zonele periculoase la incendiu, conform graficelor întocmite.
  • Pe cursurile de apă ce străbat pădurile vor fi amenajate, pe cât posibil, rampe de alimentare cu apă a autospecialelor de stins incendii.

Lasă un răspuns