Acasă Social Elevii romi, pregătiţi gratis pentru medicină

Elevii romi, pregătiţi gratis pentru medicină

223
0
Reclama

Elevii romi care sunt la liceu şi îşi doresc să studieze medicina sunt ajutaţi în cadrul proiectului „O generaţie de specialişti romi în domeniul medical”. Proiectul presupune pregătirea elevilor romi în ultimul an de studiu liceal, la materiile necesare admiterii în facultăţi, colegii sau şcoli postliceale cu profil medical. „Elevii romi care trec în clasa a XII-a sau a XIII-a şi care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniul medical vor beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei şi de meditaţii în regim gratuit la biologie, chimie sau fizică. Profesori de specialitate le vor oferi sesiuni de pregătire elevilor selectaţi, pe parcursul întregului an şcolar 2011 – 2012”, se arată într-un comunicat al ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, care implementează proiectul.

Centrele de tutorat local destinate acestui proiect vor fi coordonate de 60 de profesori de specialitate, pentru organizarea periodică a sesiunilor de pregătire la disciplinele din care elevii vor susţine examenele de admitere. În cadrul centrelor de tutorat sunt scoase la concurs 200 de locuri, însă numărul locurilor poate fi suplimentat. Elevii se pot înscrie în program pe www.burseromi.ro, completând formularul online şi transmiţând prin poştă documentele solicitate pe site. Termenul limită de aplicare este 30 septembrie 2011.

Reclama

Elevii romi selectaţi vor participa la tabere de motivare, temele abordate în programa educaţională a acestora fiind managementul carierei, leadership-ul şi lucrul în echipă, comunicarea eficientă şi responsabilităţile profesiei în domeniul medical. Proiectul „O generaţie de specialişti romi în domeniul medical”, implementat de ActiveWatch în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014, are ca parteneri Fundaţia Roma Education Fund România, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Open Society Institute şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN, acesta din urmă fiind şi coordonatorul componentei Tutorat.

Lasă un răspuns