Acasă Eveniment ELEVII ŞCOLII „ANGHEL SALIGNY” DIN FOCŞANI AU FOST VIZITAŢI DE POMPIERI

ELEVII ŞCOLII „ANGHEL SALIGNY” DIN FOCŞANI AU FOST VIZITAŢI DE POMPIERI

147
0
Reclama

Elevii Şcolii „Anghel Saligny” din municipiul Focşani au putut afla detalii despre autospecialele pompierilor militari şi despre modul corect de comportament în diferite situaţii de urgenţă în cadrul unor ateliere interactive desfăşurate la sediul unităţii de învăţământ în cursul zilei de joi, 25 februarie a.c.
Astfel, cu începere de la ora 10.00, cinci echipaje de pompieri şi paramedici au prezentat accesoriile specifice din dotarea autospecialelor utilizate pentru îndeplinirea misiunilor specifice. Elevii, însoţiţi de cadrele didactice, au trecut pe la fiecare atelier şi au observat accesoriile specifice din dotarea autospecialei de lucru cu apă şi spumă utilizată pentru stingerea incendiilor, în cazul producerii unor inundaţii ori salvarea de persoane, ambulanţa SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportul pacienţilor la spital, cât şi autospeciala pe şenile, folosită pentru salvarea persoanelor din locuri greu accesibile. De asemenea, au aflat despre ce trebuie să facă atunci când descoperă elemente de muniţii rămase neexplodate şi au aplaudat demonstraţiile de dresaj ale cânelui salvator Wolf, special antrenat pentru a găsi persoane rămase blocate sub dărâmături.
Cei mici au demonstrat că deţineau cunoştinţele necesare din cadrul orelor de curs despre cum trebuie să acţioneze în caz de cutremur ori ce trebuie să facă dacă izbucneşte un incendiu în locuinţă. De asemenea, au fost foarte activi pe tot parcursul activităţii, adresând întrebări şi povestind din experienţele prin care au trecut.
Activitatea a fost desfăşurată sub denumirea „Pompier pentru o zi” şi a fost planificată în contextul sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România.
De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, cadrele Inspecţiei de Prevenire au amplasat puncte mobile de informare preventivă în locuri cu afluenţă mare de persoane din zona unor supermarketuri sau în zona pieţelor din municipiul Focşani, unde au distribuit materiale informative cu reguli de comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă provocate de incendii, cutremure sau inundaţii.
Pentru sărbătorirea a peste 8 decenii de la înfiinţarea Protecţiei Civile în ţara noastră, vineri, 26 februarie a.c., în intervalul orar 11.00-14.00, la sediul Detaşamentului de Pompieri Focşani, se va organiza Ziua Porţilor Deschise.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vranceapompieri

Reclama
Articolul precedentISU Vrancea și-a schimbat conducerea
Articolul următorPoliţia vrânceană informează!
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns