EROII NU MOR NICIODATĂ CUPA VRANCEA TAEKWONDO – MEMORIALUL ”TOMȚĂ LAZĂR”

Filed under Eveniment

Sâmbătă, 18 mai a.c., polițiștii vrânceni au adus un pios omagiu celui care a fost un bun coleg, sportiv, polițist desăvârșit, în cadrul Cupei Vrancea Taekwondo, organizată la nivelul județului Vrancea de către Clubul Sportiv Addras Taekwondo.

Evenimentul, care a reunit sportivi din șase țări, a ajuns la cea de-a zecea ediție iar începând cu anul 2016 acesta este organizat IN MEMORIAM Tomiță Lazăr, cel care va rămâne veșnic în sufletele colegilor dar și în conștiința comunității locale – un erou.

Şef al Serviciului pentru Acţiuni Speciale, s-a născut la data de 15.07.1961 în localitatea Tulnici, judeţul Vrancea. A absolvit  Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 1986, din acelaşi an fiind încadrat la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Asigurare a Ordinii şi Liniştii Publice.

Pentru merite deosebite, la data de 31.12.1990 a fost trecut în corpul ofiţerilor şi avansat la gradul de sublocotenent. La data de 01.12.1994 a fost mutat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, desfăşurându-şi activitatea ca ofiţer operativ la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Focşani. În perioada 25.09.1998 – 15.12.2000 a lucrat ca ofiţer operativ la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea. După revenirea la Poliţie, la 15.12.2000, a lucrat ca ofiţer la Serviciul Cabinet, la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă şi Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Focşani. La data de 01.06.2008 a fost numit adjunct al şefului Detaşamentului pentru Intervenţie Rapidă, iar de la 21.09.2009 a devenit şeful acestei structuri de elită din Poliţia Română, funcţie ocupată până la data decesului.

“Preocuparea continuă pentru perfecţionarea profesională l-au determinat ca în paralel cu munca de poliţie să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”Galaţi, fiind licenţiat în anul 2004. Un foarte bun sportiv, colegul nostru a fost premiat an de an la etapele

finale ale Campionatelor de Atletism şi Cross ale Ministerului Afacerilor Interne (peste 25 de medalii), fiind o mândrie atât pentru unitate cât şi pentru familie”.

Și-a desfăşurat activitatea timp de 29 de ani în slujba apărării ordinii şi liniştii publice şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, fiecare tură de noapte având același motto :„Să avem grijă ca şi în această noapte, oraşul să doarmă liniştit!

Eroii nu mor niciodată!

Lasă un răspuns