Ești născut în 2001? Află cum poți călători gratuit în Europa

Filed under Eveniment

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie. Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU își oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.  

Înscrierile au început pe 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) și se vor încheia joi, 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET). Pentru a fi eligibil, trebuie:
•    să te fi născut între 1 ianuarie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2001 (inclusiv)
•    să ai cetățenia uneia din țările fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire
•    să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Apoi va trebui să răspunzi la un quizz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 aprilie 2020 și 31 octombrie 2020. 

Poți lua legătura cu alți câștigători DiscoverEU pentru a vă întâlni și călători împreună. Grupul DiscoverEU de pe Facebook te poate ajuta să faci acest lucru. Înscrie-te în grup acum și poți discuta cu alți participanți.
Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Lasă un răspuns