Acasă Politica Europarlamentarul Magor Csibi lupta impotriva obezitatii

Europarlamentarul Magor Csibi lupta impotriva obezitatii

28
0
Reclama

Sâmbătă, 16 mai 2009, europarlamentarul Magor Csibi, sprijinit de Forumul Naţional pe Obezitate din Marea Britanie şi de Asociaţia Belgiană a Pacienţilor Obezi, vor lansa chestionarul on-line „Ziua Europeană Împotriva Obezităţii”. Prin această iniţiativă se doreşte cunoaşterea percepţiei cetăţenilor asupra obezităţii. De asemenea, răspunsurile şi sugestiile vor evidenţia măsurile care trebuie luate pentru a ajuta persoanele supraponderale şi obeze şi pentru a stopa fenomenul în continuă creştere.

Scopul principal al chestionarului este să încurajeze recunoaşterea formală a apelului făcut de către populaţia supraponderală şi obeză din Europa, prin instituirea oficială a unei Zile Europene a Obezităţii. Lansarea pe data de 16 mai 2009 va marca numărătoarea inversă până la prima Zi Europeană Împotriva Obezităţii care se intenţionează a fi organizată pe 16 mai 2010.

Reclama

În acest context, europarlamentarul liberal Magor Csibi a declarat „Lupta împotriva obezităţii este o prioritate europeană. Consider că este important să încurajăm pacienţii supraponderali şi obezi din Europa să îşi exprime opiniile. Pentru a înţelege mai bine cum să răspundem nevoilor şi pentru a ţine cont de sugestiile acestor persoane vom lansa chestionarul on-line www.obesityday.eu„.

Până în acest moment, Uniunea Europeană şi guvernele naţionale s-au concentrat în combaterea fenomenului pe o alimentaţie sănătoasă şi pe practicarea sportului. În acest sens se pot face mult mai multe, iar Dr. David Haslam, de la Forumul Naţional pe Obezitate din Marea Britanie, a comentat: ” Exisă o nevoie reală pentru un dialog neîntrerupt între pacienţi şi cadrele medicale, alături de recunoaşterea obezităţii ca şi o boală ca oricare alta”.

Jean Paul Allonsius, preşedintele Asociaţiei Belgiane a Pacienţilor Obezi a adăugat: „Este de asemenea nevoie de coerenţă şi claritate pe piaţa medicamentelor de slăbit, punându-se accent pe eficienţa acestora”.

Deşi se cunosc soluţiile pentru a preveni obezitatea, precum o dietă sănătoasă, practicarea sportului sau tratamentul, vocea cetăţenilor europeni trebuie să se facă încă auzită. Chestionarul prezintă cetăţenilor, persoanelor supraponderale şi obeze şi cadrelor medicale cinci întrebări scurte. De asemenea, există un spaţiu de comentarii pentru cei interesaţi în a-şi prezenta sugestiile sau pentru a-şi descrie situaţia.

În încheiere, deputatul european Magor Csibi a declarat: „Este necesar să subliniem importanţa unei diete sănătoase şi a sportului, dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem că sunt şi alţi factori care ajută la restabilirea unei greutăţi normale sau împiedică surplusul de kilograme. Încurajez cetăţenii să completeze chestionarul şi sper să ne cunoaştem anul viitor la prima Zi Europeană Împotriva Obezităţii!”.

Articolul precedentFurtună şi grindină la Tătăranu
Articolul următorRanit de explozia unui proiectil

Lasă un răspuns