Acasă Eveniment Evenimente organizate de Zilele municipiului Focșani

Evenimente organizate de Zilele municipiului Focșani

684
0
Reclama
Primăria Municipiului Focșani, în colaborare cu instituțiile din subordine, organizează în perioada 6-9 iulie 2023 Zilele Municipiului Focșani.
În deschidere, ziua de sâmbătă, 1 iulie 2023, va fi dedicată evocării personalității domnitorului Ștefan cel Mare. Astfel, la Biserica „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Cartierul Sud, după slujba Vecerniei care începe la ora 17.30, va avea loc un moment artistic susținut de Corul Pastorala, Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” și actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”, Sorin Francu și Paula Grosu.
Joi, 6 iulie 2023, când se împlinesc 161 ani de la Unirea Focșaniului din Muntenia cu Focșaniul din Moldova, de la ora 11.30, în Sala de ședințe a Primăriei Municipiului Focșani va avea loc o conferință cu tema „Focșanii de altădată, documente de epocă și alte cercetări”. Vor fi susținute prezentări de către dr. Suzana – Iuliana Bodale și dr. Arcadie Bodale, de la Arhivele Naționale din Iași – „Documente privitoare la istoria orașului Focșani în prima jumătate a secolului al XIX-lea păstrate la Arhivele Naționale din Iași”, dar și de către muzeograful Ionuț Iliescu de la Muzeul Vrancei – „Personalități focșănene în epoca Unirii Principatelor: poetul Dimitrie Dăscălescu, magistratul Gheorghe Apostoleanu, negustorul Gheorghe Ilie”. Cu această ocazie, va fi organizată și o expoziție foto cu Focșaniul vechi din colecția Petru Mincu.
După amiază, cu începere de la ora 18.30, în Piața Unirii va avea loc premierea elevilor din cadrul unităților școlare focșănene, care au obținut rezultate deosebite în anul școlar 2022-2023 și un recital cameral cu Diana Jipa – vioară și Ștefan Doniga – pian.
Vineri, 7 iulie 2023, de la ora 19.30, în Piața Unirii, Consiliul Local al Tinerilor Focșani vă invită la „Happiness of Colours”, o petrecere cu pudră colorată, ajunsă anul acesta la cea de-a doua ediție. După ora 20.00 vor cânta băieții de la Pacifica, iar seara se va încheia cu un concert special al Popfolklorica cu Ovi & Cazanoi Brothers.
Sâmbătă, 8 iulie, de la ora 17.00, are loc deschiderea Salonului Auto Focșani 2023. Pe strada Maior Gh. Pastia vor fi expuse cele mai noi modele de autoturisme aduse de dealerii auto din municipiu, iar pe strada Mihail Kogălniceanu, în zona BRD, vom prezenta cele mai frumoase autoturisme tunate care vor participa la Focșani Tuning Fest. Bijuteriile pe două roți vor fi prezentate în zona din fața Hotelului Unirea de bikerii din comunitatea moto focșăneană. De asemenea, ACS Odobești va expune mai multe modele de ATV. Nu am uitat nici de automobilele retro, care vor veni duminică în Piața Unirii, între orele 8.00-14.00 .
Tot sâmbătă, de la ora 19.00, pe scena din Piața Unirii vor fi premiate cuplurile de aur din Focșani, iar în continuare, seara va fi dedicată muzicii și dansului popular. Concertul va fi susținut de invitații Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei” : Laura Lavric, Ionuț Sidău și Nicușor Iordan.
Duminică, 9 iulie 2023, am pregătit un program special. În deschidere, de la ora 20.00 va avea loc concertul Dacika, o reinterpretare a filonului folcloric românesc, prin adaptarea sa la ritmurile şi formele de expresie modernă. De la ora 21.00 artiștii trupei Amor Flammis îi vor surprinde pe focșăneni cu un spectacol pirotehnic deosebit. Seara se va încheia cu un recital Dan Manciulea și Forțele de Muncă.
Sursa: Primăria municipiului Focșani
Reclama

Lasă un răspuns