Dorel Dumitraşcu, vrânceanul judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual în dosarul de corupţie al fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, a fost condamnat într-o altă cauză, pentru că nu a prezentat la control documentele contabile. Dumitraşcu, originar din Reghiu, a fost trimis în judecată în decembrie 2010, după ce a refuzat în repetate rânduri să se prezinte în faţa organelor de control, care i-au solicitat documentele contabile ale firmei Robert Oil SRL, din comuna Broşteni. Vrânceanul a dat cu subsemnatul în cauză numai după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere, cu toate că a fost găsit şi citat la domiciliul său.
„Condamnă pe inculpatul Dumitraşcu Dorel la pedeapsa de 375 lei amendă pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de prezentare a documentelor contabile, organelor solicitante. Obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat”, se arată în sentinţa Judecătoriei Focşani, care poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Dacă în acest dosar acuzaţiile au fost ceva mai „uşurele”, în cauza de corupţie infracţiunile sunt unele grave. Dorel Dumitraşcu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în calitate de administrator al Dorecom Impex SRL Reghiu, pe motiv că a emis documente fiscale false pe numele fostului procuror Dinu Gîlcă, care atestau că acesta i-a plătit contravaloarea unui un gard pentru o vilă din Lepşa.
Dumitraşcu a fost trimis în judecată alături de alte nouă persoane, printre care actualul director al Direcţiei Silvice Focşani, Petrică Tudosă, omul de afaceri Vasile Bogdan, dar şi avocatul lui Marian Oprişan, Alexandru Bălan. Cauza, aflată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, are termen luna viitoare. La ultimul termen din dosar, judecătorii Curţii Supreme au constatat regularitatea actului de sesizare a instanţei. Cum era de aşteptat, trei inculpaţi au şi ridicat o excepţie, respinsă însă de judecători. Astfel, Alexandru Bălan, Dinu Gâlcă şi Alexandru Şerban au solicitat restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale, în timp ce ultimul dintre aceştia a cerut disjungere cauzei, dorinţă care a fost de asemenea respinsă ca nefondată.