EXERCIŢII DE INTERVENŢIE ÎN CAZ DE INCENDIU

Filed under Social

Două exerciţii de intervenţie în cazul producerii unor incendii, unul pe timp de zi, iar altul pe timp de noapte, se desfăşoară joi, 27 februarie a.c. de structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

Prin intermediul acestora se urmăreşte, în principal, verificarea modului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi dotarea cu mijloace de intervenţie a personalului din obiectiv, cât şi antrenarea forţelor specializate din cadrul structurilor de intervenţie profesioniste.

Începând cu ora 12.00, Staţia de Pompieri Panciu a organizat şi desfăşurat un astfel de exerciţiu la Centrul de persoane cu dizabilităţi din oraşul Panciu.  Două echipaje cu două autospeciale, dintre care una de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă S.M.U.R.D., au participat la exerciţiul care a simulat, conform scenariului, izbucnirea unor incendii la sala de gimnastică, la unul din birourile administrative ale clădirii, cât şi la un autoturism parcat în apropierea imobilului. De asemenea, două persoane au rămas blocate în interior, necesitând asistenţă medicală.

Personalul din cadrul obiectivului cu atribuţii pe linia de situaţiilor de urgenţă a luat primele măsurări pentru localizarea/lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, întreruperea alimentării cu energie electrică şi evacuarea bunurilor materiale din zona incendiată.

Forţele specializate au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiilor  produse, protecţia vecinătăţilor, cât şi pentru salvarea persoanelor blocate surprinse de incendiu şi acordarea primului ajutor calificat.

În urma evaluării exerciţiului s-a constat că atât echipele de intervenţie cât şi personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie, fără a se semnala probleme deosebite.

Tot în cursul zilei de astăzi, 27 februarie a.c., cu începere de la ora 18.30, Detaşamentul de Pompieri Focşani desfăşoară un exerciţiu pe timp de noapte cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unui incendiu izbucnit la obiective cu aglomerări de persoane, respectiv la o societate comercială situată pe bulevardul Brăilei, nr. 137, din municipiul Focşani.

Astfel, se simulează izbucnirea unui incendiu la instalaţia de sonorizare din interiorul clubului, cu posibilităţi de propagare la întregul obiectiv, iar o persoană rămâne blocată într-un birou aflat la etajul clădirii. La exerciţiu participă echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerare şi 1 ambulanţă S.M.U.R.D.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 pompieri

Lasă un răspuns