Acasă Eveniment EXERCIŢIU DE INTERVENŢIE LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

EXERCIŢIU DE INTERVENŢIE LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

211
0
Reclama

 

Reclama

Joi, 16 ianuarie a.c., cu începere de la ora 11.30, Detaşamentul de Pompieri Focşani a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unui incendiu izbucnit la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” – Secţia pentru Copii şi Tineret „Oana Diana Renea” Focşani. Conform scenariului, s-au simulat două situaţii tactice. Astfel, din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică se produce un incendiu la acoperişul clădirii, cu posibilităţi de propagare la întregul obiectiv, iar o persoană este blocată în sala de lectură, posibil intoxicată cu fum. Cealaltă situaţie tactică a presupus izbucnirea unui incendiu la depozitul de carte situat pe latura de sud a clădirii din cauza fumatului în locuri nepermise. În urma solicitării primite prin intermediul numărului pentru apel unic de urgenţă 112 s-au deplasat la faţa locului 4 autospeciale, dintre care 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 1 autospecială pentru descarcerare. Personalul din cadrul obiectivului cu atribuţiuni pe linia de situaţii de urgenţă a luat primele măsurări pentru evacuarea persoanelor din spaţiul incendiat, localizarea/lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, întreruperea alimentării cu energie electrică şi gaz a clădirii şi evacuarea bunurilor materiale din zona incendiată. PompieriForţele specializate au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiilor  produse, protecţia vecinătăţilor, cât şi pentru salvarea persoanei blocate, surprinse de incendiu.

În urma evaluării exerciţiului s-a constat că atât echipele de intervenţie cât şi personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă au acţionat conform planurilor de intervenţie, fără a se semnala probleme deosebite.

Astfel de exerciţii se desfăşoară periodic pentru verificarea modului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi dotarea cu mijloace de intervenţie a personalului din obiectiv cât şi pentru antrenarea forţelor specializate din cadrul structurilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 

Lasă un răspuns