Acasă Eveniment EXERCIȚIU DE PROTECȚIE CIVILĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI VRANCEA

EXERCIȚIU DE PROTECȚIE CIVILĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI VRANCEA

199
0
Reclama

Sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităților administrativ teritoriale au fost acționate miercuri, 6 septembrie a.c. la nivelul întregului județ.

Situația propusă a fost avertizare hidrologică COD ROȘU pentru depășiri ale cotelor de apărare în Bucovina, Moldova, Dobrogea și sud-estul Munteniei. Astfel, ca urmare a precipitaților abundente cu caracter torențial se produc scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici determinând inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe majoritatea râurilor din județ. Probabilitatea de depășire ale COTELOR DE APĂRARE – faza III cod roșu este foarte mare.

Reclama

În urma semnalului transmis de la I.S.U. Vrancea la ora 10.30, la nivelul localităților s-au acționat sirenele pentru semnalul alarmă la dezastre. Acesta a constat din 5 impulsuri a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde.

Din cele 73 localități implicate, la 16 sistemele de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă au fost verificate de la fața locului de reprezentanții inspectoratului pentru situații de urgență, astfel: Bârsești, Bolotești, Chiojdeni, Dumbrăveni, Dumitrești, Jitia, Slobozia Ciorăști, Păulești, Negrilești, Vintileasca, Tulnici, Vidra, Vizantea Livezi, Valea Sării și Focșani. Din totalul de 21 sirene existente la nivelul celor 16 localități verificate, în 17 situații s-a constatat că acestea funcționează la parametri normali, iar la patru sirene din trei localități s-au constatat deficiențe. În aceste cazuri, autoritățile publice locale vor lua măsuri pentru remedierea problemelor apărute.

Celelalte localități vor face obiectul următoarelor exerciții de verificare ce se vor desfășura lunar până la sfârșitul anului, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Simularea a urmărit stabilirea stării de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

 

 pompieri

Articolul precedentPoliția vrânceană informează!
Articolul următorSe fac probe la instalațiile de încălzire
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns