Acasă Economie Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

75
0
Reclama

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã continuã acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformãrii la plata obligațiilor fiscale și lereamintește celor care înregistreazã obligații fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, cã pot beneficia, în condițiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitãți fiscale. Una dintre ele este  sub forma anulãrii, în totalitate, a obligațiilor accesorii, sens în care menționãm cã pânã la data de 19.11.2019 au depus notificãri/cereri de anulare a obligațiilor accesorii un numãr de 38.026 contribuabili.

        Astfel, pentru accesarea facilitãții fiscale constând în anularea obligațiilor accesorii, precizãm cã, pânã la data de 16.12.2019, inclusiv, trebuie sã fie respectate condițiile impuse de lege, respectiv achitarea obligațiilor bugetare principale cu scadențe pânã la 31.12.2018, precum și a obligațiilor bugetare principale și accesorii cu termene de platã între 01.01.2019 și 16.12.2019.
       Anularea obligațiilor accesorii nu este conditionatã de depunerea notificãrii privind intenția de a beneficia de aceastã facilitate fiscalã, însã este obligatoriu sã fie depusã, pânã la data de 16.12.2019, inclusiv, o cerere în acest sens, la organele fiscale competente.
       Eficiența accesãrii unei astfel de facilitãți, constã în aceea cã, prin achitarea voluntarã a obligațiilor bugetare principale restante la 31.12.2018, precum și a obligațiilor bugetare principale și accesorii cu termene de platã între 01.01.2019 și 15.12.2019, se pot anula obligațiile accesorii aferente obligațiilor bugetare principale restante la 31.12.2018. În caz contrar, se vor continua mãsurile de executare silitã asupra tuturor veniturilor și bunurilor deținute de contribuabili pentru recuperarea acestor obligații.
Cererea de anulare a obligațiilor de platã accesorii poate fi depusã și fãrã a fi necesarã deplasarea contribuabilului la organul fiscal compentent, respectiv prin intermediul serviciului  ”Spațiul privat virtual”.
Administrația fiscalã asigurã în continuare contribuabilii de întreaga disponibilitate pentru o mai bunã informare privind accesarea acestei facilitãți fiscale.
       Informaþii suplimentare se pot obține utilizând Formularul de contact disponibil pe pagina de Internet  www.anaf.ro  și telefonic, prin contactarea Serviciului de asistențã telefonicã a contribuabililor – Call-center, la nr. de telefon 031.403.91.60.Serviciul comunicare, relații publice și mass media

Reclama
Articolul precedentȚigări de contrabandă confiscate de polițiști
Articolul următorAviz amatorilor! Toate investițiile prin PNDL verificate în teren
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns