Acasă Comunicate de presa Finalizare cursuri de calificare Penitenciarul Focşani – comunicat de presă

Finalizare cursuri de calificare Penitenciarul Focşani – comunicat de presă

26
0
Reclama

Pe 31 iulie  2013, 14 persoane private de libertate din Penitenciarul Focşani au susţinut examenul de absolvire organizat la finalul cursului de calificare în meseria de zidar, pietrar, tencuitor. Evaluarea s-a materializat printr-o verificare scrisă şi una practică a absolvenţilor, fiind declaraţi admişi toţi participanţii.

De asemenea au fost înmânate certificatele de absolvire a cursului de iniţiere în meseria de Operator introducere, prelucrare şi validare date celor 11 persoane private de libertate care au absolvit cursul, în data de 05.06.2013.

Reclama

Cursurile au fost organizate în perioada 12.02 – 27.07.2013, în cadrul proiectului “Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, de către Penitenciarul Focşani în colaborare cu Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, filiala Vrancea.

Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!” şi vizează creşterea gradului de incluziune profesională  şi socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare  şi consiliere pe perioada  detenţiei.

Ca urmare a promovării examenului, persoanelor private de libertate le vor fi eliberate certificate de  absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Obiectivele derulării acestor activităţi constau în creşterea competenţelor profesionale şi crearea de oportunităţi pe piaţa muncii pentru persoanele care au  executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

  Subcomisar de penitenciare Georgeta GURĂ, Purtător de cuvânt

Penitenciarul Focşani

curs zidar penitenciar

Articolul precedentAVANSĂRI LA I.J.J. VRANCEA
Articolul următorMarian Lungu si-a preluat postul de sef al Finantelor
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns